Daha önce devrimci olduğunu söyleyen Ethem Sancak’ın söylediği sözler ve yaptığı benzetmeler ile hata üstüne hata yaptığını ifade etmek isterim.

İşte Ethem Sancak’ın saptırdığı Sahabe sözü:“Bir Arap atasözü der ki ‘Sana anam babam feda olsun' ben de Erdoğan için diyorum ki ona; anam, babam, eşim çocuklarım feda olsun”.

Bu ne kadar yanlış bir ifade. Bir kere bu Arap ata sözü değil. Son peygamber Hazreti Muhammed’in zor bir anında Sahabesi’nin peygamberin yanında olduğunu ifade etmek için “Ey Allah’ın resulü Anam babam size feda olsun” sözünü Arap atasözü olarak değiştirmesi ve ona eşim ve çocuklarımda sana feda olsun ibaresini eklemesi en basit tabiri ile ayıptır günahtır. Benim Anam, babam, eşim çocuklarım neden bir beşer olan insana feda olsun ?

İnsan birilerini çok sevebilir saygı duyabilir. Onun için ölümüne de çalışır ama en kutsalı olan annesini, babasını, eşini ve çocuklarını feda edeceğini söylemesi benim için kabul edilebilir değil.

Ethem Sancak’ın AK PARTİ döneminde devraldığı şirketler ve ihalelerle adından sıkça söz ettiren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgisini sıkça dile getiren iş adamı Ethem Sancak’ın AK PARTİ Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliğine seçilmesi sahip olduğu yayın organlarının yani Akşam ve Star gazetelerinin Ak parti bülteninden farksız olduğunu göstermesi için yeterli bir delildir.

İşte Sancak’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilişkin sözlerinden bazıları:

*Tanıdım, dürüstlüğünü gördüm. Erdoğan'ın eteklerine tutunup oradan bir şey beklemek niyetim yoktu. Siirt seçimleri vesilesiyle Siirt'ten başbakan çıksın diye, dürüstlüğünü, yiğitliğini gördüm, gördükçe de aşık oldum. Doğrusu solculuk dönemimde Mevlana ile Şems'in arasındaki aşka anlam veremiyordum.

Ethem Sancak’ın sahibi olduğu gazetelerde köşe yazarlığı yapan isimlerden bazıları:

Markar Esayan – Akşam yazarı / AKP MKYK üyesi

Yalçın Akdoğan – Star yazarı / AKP Milletvekili

Yiğit Bulut – Star yazarı / Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı

Mehmet Metiner – Star yazarı / AKP Milletvekili

Resul Tosun – Star yazarı / Eski AKP Milletvekili

Ethem Sancak Ak Parti döneminde bu kadar ihale alıp zengin olmasaydı Erdoğan ile alakalı söylediği sözleri anlamlı bulabilirdim ama bu dönem de servetine servet kattığından dolayı söylediği sözlerin benim açımdan kıymeti yok.

Hele Sahabe-i Kiram’ın son peygamber için söylediği sözleri Arap ata sözü olarak ifade etmesi can sıkıcı bir durum.

Ey dünya menfaati sen neye kadirsin ama insanı da çirkinleştiriyorsun.

İstanbul Times / Gölge Adam