İki haftadır herkesin dilinde ÇİFTLİK BANK, TOSUNCUK, TOSUN PAŞA ve benzeri konuşmalar toplumun gündeminde olduğundan ben de bu haftaki yazıma farklı bir açıdan bakarak anlatmaya çalışacağım. Bu TOSUNCUK üzerinden toplumun ne aptallığı kaldı, ne koyunluğu kaldı, ne öküzlüğü kaldı. Say sayabilirsen kim bilir daha ne enayilikler değil mi?

Fakat “AVA GİDEN AVLANIR.”

TÜRK Topluma yıllardır “KOLAY PARA KAZANMAYI”, “GÖZ AÇLIĞI”, “BENİM MEMURUM İŞİNİ BİLİR” , “KÖŞEYİ DÖNMELER EĞİTİMİ”, “PARA KAZANDA NASIL KAZANIRSAN KAZAN”, alt yapısını ve eğitimini vererek bugünlere geldik.

“ADAMIN KAZANDIĞI PARADAN KORKMA”`dan “PARANIN KAZANDIĞI ADAMLARA” dönüştürülen bir toplum mühendisliği ile karşı karşıyayız. Yani “KULA KULLUK EDEN YAPILAR” olduk çıktık.

Bugün “GÜÇ`E BOYUN EYEN, PARA KARŞISINDA HERŞEYİ YAPARIM KİŞİLİĞİNE BÜRÜNEN İNSAN KİŞİLİKLERİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ.”

Bu topraklarda “YIKICI VE GÜCÜNÜ MADDEDEN ALANLAR” ve onların “MANKURT ÖNDERLERİ”, “TRUVA ATLARI” yeni “MANKURT BULMAK” için köleleşmiş yeni yeni köleler oluşturmak için yarışıyorlar.

Kimse “TOSUNPAŞA”`ya kızmasın çünkü onu seçenler geçmişte hatırlar mısınız? Çöplükte yaşayan bir bağımlı adam üzerinde birçok şirketler çıkmış. Hatta yüklü bir para ile herkesi dolandırmış, hacizler almış başını gitmiş. En sonunda bu çöpteki bağımlı adama ulaşılmıştı. Araştırmalar sonucunda “ÇÖPLÜKTEKİ BAĞIMLI ADAM” aslında oyunu kuranların bir maşasıydı. Çünkü çöplükteki bağımlı adamda olaydan haberi yoktu. Çünkü onu çöplükte bulanlar iyi giyimli arabalı bir “DOLANDIRICI GRUBUYDU.” Önce çöplükteki bağımlı adamı alıp yıkayıp, giydirmiş, yedirmiş içirmiş bir miktar para vermiş. Bu arada bir kâğıda imza attığını hayal meyal hatırlıyor. İşte o imza hayali bir şirketin patronu yapıyor kendisini ve tabiî ki piyasa bu şirket üzerinden tokatlanıyor.

Bugün TOSUN PAŞA`nın arkasında kimler var? Basit bir adam ve televizyonda kim görüyorsa bu adam bu işi yapabilecek akıl ve yetenekte olamaz diyor. Bu oyunun arkasında ve topluma bilinçaltında ne anlatılmak isteniyor. Çünkü bu olaylardan sonra öyle bir ülkeye gidiyor ki onu devletin almasının Interpol üzerinden anlaşma olmayan bir ülke seçilmiş, sonra evler, arabalar ve kadınlar paralar üzerinde yatmalar gösterilerek TÜRK TOPLUMUNUN dünya ve bizlere ne kadar aptal olduğunu göstermek istercesine servis ediliyor. Artık ülkeler arasında savaşlar bilindik değil ASİMETRİK TERS DÜZ SAVAŞLAR olarak karşımıza TOSUN PAŞAYI ÇIKARIYOR. TÜRK TOPLUMUNU BİRBİRİNE GÜVENMEYEN, KİN VE NEFRET AŞILAYAN VE BÜTÜN DAYANIŞMA NOKTALARINI YOK ETMEK İSTEYEN BİR OPERASYONLA KARŞI AKRŞIYAYIZ.

Hatırlar mısınız? BABUNA OLAYINI bütün TÜRK TOPLUMUNU KANDIRARAK TELEVİZYON EKRANLARINDA KANSERDEN ÖLECEK DİYEREK HERKESTEN KAN ALINARAK TÜRK TOPLUMUNUN KAN ÖRNEKLERİ YURT DIŞINA KAÇIRILDI. SONRA BİR ÖĞRENDİK Kİ ADAM KANSER MANSER DEĞİLMİŞ. TÜRK TOPLUMUNUN BÜTÜN İYİ NİYETLERİ İLE ALAY EDİLİYOR. BİZİ YÖNETENLER DE BUNLARA HİZMET EDİYOR. O ZAMANIN “TOSUNPAŞASI – BABUNA” idi. Fakat hükümet, devlet, doktorlar, basın ve diğer bütün yetkili merciler nasıl uyutuluyor? Yoksa içimizdeki TRUVA ATLARI MANKURTLAR KİME HİZMET EDİYOR? TÜRK TOPLUMUNDAN BU KANLAR NE İÇİN ALINMIŞTI? HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

Hatırlar mısınız? ALİ KALKANCI – FADİME ŞAHİN OLAYINI topluma bir hoca ve bir mağdur kadının TÜRK TOPLUMU üzerine dini ve ahlaki yapıyı bozmak için ne DÖNME DOLAPLAR DÖNDERDİKLERİNİ ne çabuk unuttuk değil mi?

Bunların hiçbiri tesadüf olamaz. Fakat bu yapıları ortaya çıkarıp çökertecek ÜLKEYİ YÖNETEN VE BU KONUNUN UZMANI TEŞKİLATLAR NE İŞ YAPAR? YOKSA ONLARA HİZMET EDEN YAPILARA MI DÖNÜŞTÜ? SONRA ÇIKIP TOPLUMU AŞALAYAN BİR BASIN YAYIN HABERLERİ BİZE BİLİNÇALTINDA NELER YAPTIRTIYORLAR HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

SAHİPSİZ, APTAL, HAKLARINI KORUYAMAYAN, HERŞEYE İNANAN, BİR HİÇ OLDUĞUMUZU VE BİZE NE VERİLİRSE ONU UYGULAYAN BİR TOPLULUK OLDUĞUMUZU VE BİZE BUNU DAYATANLAR BAK BİZ SİZLERDEN AKILLIYIZ VE BİZ SİZİ YÖNETİRİZ DİYORLAR.

TESLİM OLUN VE UYSAL KOYUN GİBİ NE VERRİSEK ONU YİYİN DİYORLAR. AKLINI KULLANAN VE BİLNÇLİ BİREYLER OLMAMIZI İSTEMİYORLAR. SİZLER BİZİM PAZARIMIZ DAMIZLIK OYUNCAKLARIMIZSINIZ. ÜRETİM YAPMANIZA İZİN VEREREK BİZE RAKİP OLMANIZA İZİN VEREMEYİZ. AYNI ŞEKER FABRİKALARI GİBİ DEĞİL Mİ? 15 ŞEKER FABRİKASI 15 İLDE İŞSİZLER ORDUSU VE BÜYÜK ŞEHİRLERE GÖÇ DEMEK, ÇİFTÇİYİ BİTİRMEK DEMEK, ÜRETİMİ BİTİRMEK VE KENDİLERİNE PAZAR OLUŞTURMAK İSTİYORLAR. SİZLER AVM ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ KURARAK TÜKETİM TOPLUMU OLUN. ŞİŞLİ ENDÜSTRİ GİBİ MESLEK LİSELERİNİ KAPATIN ONUN YERİNE AVM YAPIN VE BOL BOL TÜKETİN, BİLİNÇLİ ÜRETEN VE EĞİTİMLİ BİREYLER OLMANIZA İZİN VEREMEYİZ.

Bir zamanlar ben işsiz bir YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ - KİMYA MÜHENDİSİ olarak KOSGEP`in 4 aylık eğitimlerine katılarak belki bir iş sahibi olurum diye devletin hazırlamış olduğu bir eğitim programına katıldım. Projemi anlattım ve eğitimi hak kazandım. Her şey yolunda iken bana sertifika diplomamda oldu. İş icraatta gelince önce sıfır makineler alarak proforma fatura ile KOSGEP`e bunları aldığımı kanıtlayacağım, yer tutacağım, bir işçi çalıştıracağım, vergi levhamı asacağım, sonra KOSGEP`ten kontrol edecek memurlar gelecek ve okeyledikten sonra bana hibe edilen para verilecekti. Tabiî ki makineleri alacak param ve kiralayacak param, işçi tutacak param olmadığı için ben sertifikalarıma bir yenisini katarak avucumu yaladım. Şimdi TÜRK TOPLUMUNA soruyorum; YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTELİ BİR KİMYA MÜHENDİSİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI olarak ben bu kadar incelemeden ve kontrolden geçiyorum da; bu “ÇİFTLİK BANKI KURAN TOSUN PAŞA” neden denetim ve kontrolden geçmiyor? Ya da devlet bundan neden bir teminat istemiyor. 300 koyun verirken çiftçimizden arazisini ipotek etmesini biliyor değil mi?

Anlayacağınız TÜRK TOPLUMU YİNE İÇİMİZDEKİ TRUVA ATLARI MANKURTLAR TOSUN PAŞA ÜZERİNDEN HEM GÜNDEMİ DEĞİŞTİRİYORLAR HEM DE TÜRK TOPLUMU İLE OYUN OYNAMAYA DEVAM EDİYORLAR.

EVET! TÜRK TOPLUMU BU OYUNA GELMİŞTİR FAKAT BU HÜKÜMET, DEVLET, İSTİHBARAT TEŞKİLATI, TİCARET ERBABLARI NE İŞ YAPARLAR? MALİYE VE DENETMENLER ASIL BİZİ ALDATAN SİZLER DEĞİL MİSİNİZ?

EĞER BU BİR BANKA İSE DEVLET GÜVENCESİ OLMADAN BANKA KURAMAZ DEĞİL Mİ?

EĞER KURARSA O ZAMAN BU ÇİFLİK BANKIN MADURLARI DEVLETTEN HAKLARINI KORUMAK VE ZARARLARINI KARŞILAMAKLA YÜKÜMLÜ OLMAZ MI?

Bu ÇİFTLİK BANK kuruluyorsa bu çiftlik denetlenir, toplanan paraların bir devlet bankası dışında başka bir yere yatırılamaz diyerek devlet kontrolüne alınamaz mıydı? Bu para akışı takip edilerek yurt dışına çıkışı engellenmiş olurdu. Hem yapılan bu iş o zaman manasına kavuşarak birlikten kuvvet doğar ilkesi ile birçok “ÖKÜZ ÇİFTLİĞİMİZ OLURDU” değil mi?

Hem devlet kazanırdı, hem halkımız kazanırdı hem de TOSUN PAŞA kazanırdı değil mi?

Bugün “TOSUN PAŞA”`dan daha büyük para kaybı SURİYELİ 5 MİLYON veya daha fazla insanın TÜRKİYE`de dingonun ağırı gibi her yere dağılmış, kim olduğunu bilmediğimiz yani ESAT`IN ADAMLARI MI? CANLI BOMBA MI?, ABD CAI AJANI MI? BELLİ DEĞİL…

MESALA 1915 yılında OSMANLI`ya ihanet eden ERMENİLERİN TEHCİRİ sırasında 500 bin ERMENİLER ŞAM`A gönderilmişti. Şimdi 5 milyon olarak ERMENİ ASILLI ARAP olarak dönmedikleri ne malum değil mi?

ERMENİLERİN BİZDEN İSTEMİŞ OLDUKLARI TAZMİNAT ACABA BUGÜN BU ŞEKİLDE BİZE ÖDETMEDİKLERİ NE MALUM DEĞİL Mİ?

Anladınız mı? NEDEN SINAVLARA GİRMEDEN ÜNİVERSİTEYE GİRİYORLAR?

BEDAVA SAĞLIK HİZMETLERİNDEN YARARLANIYORLAR.

BANKALARDAN ÇALIŞMADAN PARALAR KAZANIYORLAR.

TÜRKİYE`NİN HER TARAFINA DAĞILABİLİYORLAR.

% 10 NUFÜS ERMENİ ASILLI ARAP olarak aramızda yaşayacaklar mı?

Milliyetsiz bir millet yapmaya devam mı edeceğiz. BOP EŞ BAŞKANLIĞI DEVAM EDİYOR.

FETÖ İLE BERABERKEN ANDIMIZ, ATATÜRK`ÜN GENÇLİĞE HİTABESİNİ KALDIRANLAR BUGÜN İSTİKLAL MARŞINI KONUŞMAYA BAŞLADILARSA NE FARKI VAR GÖREN VAR MI?

2004 YILLARINDA AL-İ İMRAN 51 AYETİ AVRUPA UYUM YASALARINA TERS OLDUĞU İÇİN CAMİLERDE OKUNMASI ENGELLENİYORSA HATTA CAMİ DUVARLARINDAN İNDİRİLİYORSA,

HATTA 2009 YILLARINDA DİNLER ARASI DİYOLOG YÜZÜNDEN;

“ALLAH İNDİNDE TEK DİN İSLAMDIR” ayeti söylenmezse iyi olur deniyorsa hangi Müslümanlıktan bahsediyoruz?

“TOSUN PAŞALARI” BIRAKIN ARKASINDA OYNANAN OYUNLARI KİM BİZE OYNUYOR? TOSUN PAŞALARDAN DAHA BÜYÜK KATMERLİ TOSUN PAŞALAR GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE GÖTÜRÜYORLAR.

BU OYUNLARA İÇİMİZDEKİ TRUVA YÖNETİCİLER NEDEN BAŞIMIZDA OLMAYA DEVAM EDİYOR?

GÜNDEMİ BELİRLEYENLER KİME HİZMET EDİYOR?

AFRİN`DE SAVAŞAN ORDUMUZ ACABA NECMETTİN ERBAKANIN DEDİĞİ GİBİ

“İSRAİL SENİ KENDİNE ASKER YAPAR RUHUN BİLE DUYMAZ” diyerek acaba “AMERİKAN DÜŞMANLIĞI” gibi TERS DÜZ ASİMETRİK bir kurgulama ile oraları temizleterek daha sonra içimizde dolaşan SURİYELİ ERMENİ ASILLI ARAPLARI ORAYA YERLEŞTİREREK İSRAİL ELİNİ KİRLETMEDEN BİZE TEREYAĞINDAN KIL ÇEKER GİBİ OYUNA GETİRMESİNLER DİYE DÜŞÜNÜYORUM. YA SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

İNCİRLİK ÜSTÜ İÇİMİZDE, SURİYE`NİN 600 KM`SİNDE ABD GELMİŞ KONMUŞ, ORDUMUZ AFRİNDE UĞRAŞIRKEN İÇİMİZDE TOSUN PAŞALAR BÜYÜTÜLÜRKEN APTAL YERİNE KONULAN BİR TÜRK TOPLUMU VAYYYYBEEEEE NE OYUN DEĞİL Mİ?

Bir de “KUVA-İ MİLLİYE” gibi mazlum devletlerin örnek olmuş bir “TÜRK KURTULUŞ TEŞKİLATINI” örnek göstererek SURİYELİLERİNDE KUVA-İ MİLLİYECİ OLDUĞUNU SÖYLEMEK ÇOK BÜYÜK BİR AYMAZLIKTIR.

 O ZAMAN 5 MİLYON SURİYELİLERİN İÇİNDEKİ 16 -30 YAŞINDAKİ KUVA-İ MİLLİYECİLİK OYNAYANLAR NEDEN TÜRKİYELER? NEDEN SURİYE`DE KENDİ ÜLKELERİ İÇİN SAVAŞ MIYORLAR?

TÜRKİYE`DE İŞSİZLİK ALMIŞ BAŞINI GİDERKEN ASKERİ ÜCRET İLE ÇALIŞMAYAN VE DAHA AZ PARLARA ÇALIŞAN KAÇAK SURİYELİLER VARKEN VE BİZİM TÜRK ASKERLERİMİZ AFRİN`DE SAVAŞIRKEN BU NE YAMAN ÇELİŞKİ DEĞİL Mİ?

SAVAŞALIMDA ÖNCE AKLIMIZI VE GÜCÜMÜZÜ BİLEREK BAŞKALARINA MAŞA OLMADAN KENDİMİZ İÇİN MÜCADELE EDELİM. TÜRK ORDUSU ÖNCELİKLE KENDİ TOPRAKLARINIİ HALKINI KORUMAKLA MÜKELLEFTİR. AYRICA CAYDIRICILIK İÇİN VARDIR. YUNANLILAR 18 ADACIKLARIMIZA ÇIKARKEN BİZLER SURİYE`DE TÜRK BAYRAĞI DİKMEKLE HANGİ OYUNA PİYON OLUYORUZ. SURİYE`NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGI DUYUYORSAN ÖNCE SURİYE DEVLETİNİN BAYRAĞINI DİK YANINADA TÜRK BAYRAĞINI DİKEREK KOMŞULUK GÖREVİNİ YAP.

KENDİ VATANLARINA HAİNLİK EDENLERİN VATANI OLMAZ… BİZLERE DE HAYRI HİÇ OLMAZ. SAVAŞMAYI BİLMEYEN MİLLETLER YOK OLMAYA MAHKÛMDUR.

BİZ TÜRKLER EVET KOMŞUMUZA YARDIM EDECEĞİZ FAKAT GÜCÜMÜZ NİSPETİNDE YARDIMCI OLABİLİRİZ. BU YARDIM BÖYLE DİNGONUN AHIRI GİBİ DEĞİL BELLİ BİR BÖLGEDE KONTROL VE DENETİM ALTINDA YAPILARAK BİR DEVLET GİBİ HAREKET EDİLEREK YAPILIR. 

SÖYLESEM FAYDA ETMEZ. SUSSAM GÖNÜL RAZI DEĞİL…

TOSUN PAŞALAR OLAMAMASI İÇİN BİR HÜKÜMET, BİR DEVLET, BİR TEŞKİLAT, BİR DOĞRU EĞİTİM ARANIYOR? BULANLARIN EN YAKIN TÜRK MİLLETİNE BAŞVURSUN NOKTA

Sevgi ve saygılarımla… “CAHİLLERİ, CAHİLLİĞİYLE SUÇLAYAMAYIZ. ASIL CAHİL ONU CAHİL BIRAKANDADIR” NOKTA… ata mirası ulus… murat akbaş