Nijerya heyeti ile Maltepeli işadamları, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Karşılıklı ticari ve kültürel işbirliğini sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıya, Nijerya Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı İbrahim Isah, Nijerya Ankara Büyükelçiliği 1’inci Sekreteri Ernest Ugah Monn, Nijerya Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Oluwakemi Osunnaike, Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Erdoğan Camekan ve Maltepeli işadamları katıldı.

“İŞ HACMİMİZ 2.3 MİLYAR DOLAR”

Toplantıda bir konuşma yapan Nijerya Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Oluwakemi Osunnaike, Nijerya ile Türkiye arasında büyük bir iş potansiyeli olduğunu belirterek, “Nüfusumuz 180 milyon kişi. Bu da önemli bir ithalat ve ihracat destinasyonu sağlıyor. Sahra altı ülkeler arasında Nijerya, Türkiye açısından eşi bulunmaz bir iş partneri. Zaten ülkemizde Türk müteahhitler, inşaat alanında yoğun faaliyet gösteriyorlar. Bunu diğer alanlara da yaymak istiyoruz. Türkiye ile 2.3 milyar dolar civarında bir iş volümümüz var. İlişkilerimiz 60’lı yıllardan beri mevcut, bu da aslında ne kadar köklü bir iş sürecimiz olduğunu gösteriyor. Hatta 2011 yılında Türkiye ile Nijerya arasında ticari işbirliği anlaşması imzalandı ve bu her sene yenileniyor. Bu ticari faaliyetlerimiz, kültür, turizm ve diğer alanlarda da kendini göstererek çok yönlü ilişki kurmamıza yola açıyor” dedi.

BAŞKAN KILIÇ’A TEŞEKKÜR

Oluwakemi Osunnaike, ülkelerinde iş yapanlar için hukuki süreçlerin de kolaylaştırıldığına dikkat çekerek, Maltepeli işadamlarını ülkelerine davet etti ve bu ortamın oluşmasına katkıda bulunan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilisim