Maltepe Kent Konseyi, ilçedeki ihtiyaç sahipleri için Gıda Bankacılığı ve Temel İhtiyaç Derneği (GB Tider) ile bir protokol imzaladı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Maltepe Kent Konseyi’nde gerçekleştirilen toplantıya Maltepe Kent Konseyi Başkanı ve Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Esra Kaya Erdoğan, Gıda Bankacılığı ve Temel İhtiyaç Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Süzer, bu derneğe bağlı olarak kurulan Destek Market yöneticisi Burak Kaya ve davetliler katıldı.

İlçedeki ihtiyaç sahiplerinin tespit edilmesi, onlara gıda ve giyecek yardımı yapılması, Destek Market’in istihdamının sağlanması ve ihtiyaç sahibi ailelerde çalışacak durumda olanların tespit edilerek, işsizliğin önlenmesi gibi noktalarda imzalanan protokol çerçevesinde ilk olarak, herhangi bir sosyal yardım fonunda kaydı bulunmayan vatandaşlara yardım yapılacak. 2015 Şubat ayında Maltepe’de pilot proje olarak başlatılan ve uyguladığı yöntem bakımından dünyada bir ilk olarak değerlendirilen Gıda Bankacılığı ve Temel İhtiyaç Derneği projesiyle, orta ve uzun vadede işsizlik ve buna bağlı yoksulluğun önüne geçilmesi hedefleniyor.

“HEDEF YOKSULLARA ULAŞMAK”

Bu kapsamda düzenlenen işbirliği ve imza protokolünde konuşan Maltepe Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan, Maltepe Belediyesi’ne destekleri için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “İlçemizde farkındalık yaratmak ve ihtiyaç sahiplerine sağlıklı bir biçimde ulaşabilmek amacıyla böylesine anlamlı bir protokole imza atmaktan onur duyuyoruz. Kent Konseyi olarak, kent yoksullarına ulaşmak ve onların ihtiyacını giderme anlamında attığımız bu adımın giderek yaygınlaşmasını diliyorum. Aynı zamanda projedeki istihdam mantığıyla da vatandaşlarımıza balık yemeyi değil, balık tutmayı öğreteceğiz” dedi.

Törende bir konuşma yapan GB Tider Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Süzer de, Maltepe’nin bir turnusol kağıdı görevini gördüğünü belirterek, şunları söyledi: “Maltepe yoksulu, zengini ve her türden insanı barındırmasıyla adeta bizlere küçük bir Türkiye özeti sunuyor. Bugüne kadar bin 150 aileye ulaştık ve yardımda bulunduk. Maltepe bizim için pilot ilçe oldu ve çok da iyi bir noktaya geldik. Bu gelecek için bize güven veriyor. Kent Konseyi aracılığıyla bunu geniş kitlelere ulaştırmaya çalışacağız. Bu çalışmayla Maltepelilerin de ilgisini canlı tutacağız.” 

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim