Maltepe Belediyesi, Ramazan boyunca sürdürdüğü etkinliklerle vatandaşların gönlünde taht kurmaya devam ediyor. Ramazan’ın 25’inci gününde çocuk tiyatrosu ve musiki konseri eşliğinde eğlenen vatandaşlar, sohbet programıyla da keyifli anlar yaşadı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Maltepe Belediyesi’nin Organik Pazar alanında düzenlediği Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda bin 500 kişiye iftar yemeği verilirken, düzenlenen etkinliklerle de vatandaşlar eğlenceye doydu. Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz’in katıldığı, sağlık taramaları ve animasyon çizgi film gösterimlerinin yapıldığı ve hemşeri derneklerinin özel etkinlikleriyle renk kattığı iftar yemeği sonrası, ilahiyatçı Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın, “Hz. Peygamberin Ailesinde İletişim” konulu bir sohbet gerçekleştirildi.


“YUVA İLE EV ARASINDA FARK VAR”

Mehmet Zeki Aydın slaytlarla da desteklediği sohbetinde, “Müslümanlar olarak ahirette gitmek istediğimiz yer cennet, dünyadaki cennetimiz ise aile. Evlilik, kaynaşmak ve sükun bulmak amacıyla yapılır. Evliliğin temelinde mermahet ve sevgi vardır. Hz. Peygamberin aile içi iletişimi bizim örneğimiz olmalı. Ailenin temelini oluşturan evliliğe bakarsak, evlilikte mutluluk bir şans değildir. Ev ile yuva arasındaki farkı iyi bilin, ev tuğladan yapılır, halbuki yuva, mutluluk, acı ve sevinçlerden oluşur. Ev ile otel arasındaki farkı da iyi bilin. Birilerinin sadece yatıp, yiyip içtiği yer olarak kalırsa ev, otelden farkı olmaz” dedi.

Sohbet sonrası Kenan Korkmaz tarafından yazılıp yönetilen “Tiviti ile Simiti” adlı müzikal çocuk tiyatrosu, vatandaşlarla buluştu. Etkinlikler kapsamında ayrıca, Maltepe Musiki Cemiyeti bir konser verdi. 

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim