Maltepe Belediyesi ve Jose Marti Küba Dostluk Derneği işbirliğiyle, tarihi Beşçeşmeler Meydanı’nda düzenlenen şenliğe Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yanı sıra, Küba’nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, Küba Konsolosu Mayvet Gonzalez Fernandes, Küba Cumhuriyeti Üçüncü Sekreteri Abel Martinez Grandio, yazarlar Celil Denktaş, Sinem Kanar Dinar ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Programa katılan vatandaşlar, Los Amigos Müzik Grubu'nun şarkıları ve Social Habana Dans Grubu'nun gösterisi ile doyasıya eğlendi. 


“MALTEPE ARTIK SİZİN KARDEŞİNİZ”


“Türkiye’de halkın Küba halkına ayrı bir sempatisi var” diyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Çünkü Türkiye, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde emperyalizme karşı ulusal kurtuluş mücadelesi verdi. Fidel Castro’nun yoldaşlarıyla Küba’da emperyalizme karşı verdiği mücadele Türkiye ile örtüşüyor. Günümüzde, batı emperyalizminin, kapitalizmin bütün ülkeleri, ezilen halkları sömürdüğü bir dönemde Küba hala lideri Castro ile dimdik ayakta buradan selamlıyoruz. Küba devriminden önce bölge halkının yaş ortalaması 58, devrimden sonra yaş ortalaması 76’ya çıkmış. Castro bir konuşmasında; ‘Çağımızın en büyük devrimcilerinden bir tanesi Mustafa Kemal Atatürk. Türkiye’deki gençlerin yeni lider aramasına gerek yok onların Mustafa Kemal Atatürk’ü var’ diyor. Buradan Küba’nın devrimci yüreklerine kucak dolusu sevgilerimizi gönderiyoruz. İstanbul’da artık bir kardeş kentiniz var her zaman bekliyoruz” diye konuştu.

İstanbul Times Haber Merkezi (İTHA) 


ATATÜRK KÜBA HALKININ KALBİNDE


Cumhuriyet’in 93. yaşını kutlayan ve “Hepiniz hoş geldiniz” diyerek festivale katılan vatandaşları selamlayan Küba Cumhuriyeti Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, Başkan Kılıç’a ve Maltepe Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti. Casals, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Küba halkının kalbinde ayrı bir yeri var. Tüm Latin Amerika’da, sadece Havana’da Atatürk heykeli bulunması boşuna değil” diye konuştu. 

KAYNAK: 
İstanbul Times Haber Merkezi (İTHA) 


Editör: TE Bilisim