Birçok ilke imza atan Maltepe Belediyesi, sosyal medyada Twitter platformu üzerinden canlı yayın yapma olanağı sağlayan “Periscope” uygulamasıyla da, belediyecilikte yeni bir çığır açtı.

İstanbul Times Haber Merkezi


Başta Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yapmış olduğu görüşmeler ve belediyenin çalışmaları hakkında anında vatandaşlara canlı yayının yapıldığı uygulamada, görüşmeler birebir halkla paylaşılıyor.

“HER ADIMIMIZ TAKİP EDİLEBİLECEK”

Göreve geldiği günden bu yana halkın yönetimde söz sahibi olması gerektiğini ifade eden ve bunun için “Halk Buluşmaları” gibi birçok çözüm yolu geliştiren Başkan Ali Kılıç, “Yeni sosyal medya iletişim kanallarından Periscope’da da artık sizlerle yaptığımız tüm görüşmeleri canlı olarak paylaşıyor ve tüm çalışmalarımızı söz, yetki ve karar sahibi halkımızın huzurunda gerçekleştiriyoruz. Demokratik, şeffaf ve adil yönetimimizin yansıması olarak gerçekleştirdiğimiz bu adımları, artık her alan ve her mecrada takip edebilirsiniz” diye konuştu.

PERISCOPE NEDİR?

Periscope, Twitter’ın sosyal ağ üzerinden canlı yayın yapmaya yarayan video akış uygulamasıdır. Periscope üzerinden canlı yayın yapabilmek için öncelikle uygulamayı cep telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Bir twitter hesabına sahipseniz, bu hesapla giriş yaptıktan sonra, ortadaki yuvarlak ikona tıkladığınızda canlı yayın sekmesi açılıyor. Çıkan ekranda “Start Broadcast”e tıkladığınızda yayına başlayabiliyorsunuz. Ekranda çıkan “live” yazısı yayına başladığınızı gösteriyor.


Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim