Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri, tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Organik Pazar alanında bin 500 kişiye iftar verildi.

İstanbul Times Haber Merkezi

“Sevgi Sofraları”nın kurulduğu Aydınevler Mahallesi’nde de, Kur’an tilavetinin ardından yüzlerce kişi orucunu birlikte açtı. Ramazan sohbetleri kapsamında yazar Dursun Gürlek bir sohbet gerçekleştirdi.  Farklı üslubu ve yazdığı “Bükre” isimli romanla bir anda gençlerin gözdesi haline gelen şair-yazar Kahraman Tazeoğlu’nun şiirleri eşliğinde Maltepeliler, Ramazan’ın ruhunu doyasıya yaşadı.

Organik Pazar’da düzenlenen etkinlikler kapsamında tarihçi-yazar Dursun Gürlek, “Osmanlı’da Ramazan Kültürü” başlıklı sohbetinde bu ayın insanları manevi bakımdan kuvvetlendirdiğini belirterek, “Eski İstanbul Ramazanları oldukça anlamlı ve çok güzel geçerdi. Şüphesiz ki Ramazan ibadet ayıdır ama bir takım sosyal faaliyetler ve yardımlaşmalar da bu ayda kendini gösteriyor. Eski İstanbul Ramazanları anlatmakla bitmez. Şu Ramazan’ın güzelliğine ve İslam kardeşliğinin güzelliğine bakin ki insanlar birbiriyle kaynaşıyor” dedi.  

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim