Maltepe Kent Konseyi’nin de destek verdiği etkinlikte, görme ve işitme engellilere yönelik olarak hazırlanan “Son Mektup” filminin gösterimi yapılacak.

İstanbul Times Haber Merkezi


Maltepe Kaymakamlığı, Maltepe Kent Konseyi, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu, Moroğlu Engelsiz Sinema Kültür ve Sanat Derneği’nin (MORSENDER) destekleri ve Türkiye’deki 22 üniversitenin katılımıyla “EngelsİZliyoruz” adlı etkinlik gerçekleştirilecek. Tüm Türkiye’de eşzamanlı başlatılacak etkinlik kapsamında, 20 Mayıs Çarşamba günü, sesli betimleme ve işaret diliyle özel olarak hazırlanmış “Son Mektup” adlı filmin gösterimi yapılacak.

HER ALANDA ENGELSİZ BİR DÜNYA

Maltepe bünyesinde Maltepe Üniversitesi ve Gedik Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek ve “Her Alanda Engelsiz ve Yaşanabilir Bir Dünya” sloganıyla hazırlanan etkinlikte; sanatın önündeki engellerin kaldırılması ve başta üniversitelerde olmak üzere toplumda engelli bilincinin oluşturularak konuya ilişkin farkındalık ve duyarlılık geliştirilmesi amaçlanıyor.

Engelli vatandaşların yanı sıra engelsiz vatandaşların da katılacağı etkinlikle ilgili bilgi veren yetkililer, şunları kaydetti: “Görme engelliler için sesli betimleme tekniği, işitme engelliler için ise işaret dili ve ayrıntılı altyazılı anlatım tekniği kullanılacak. Görselliğe ve işitselliğe dayalı gelişen bir sanat dalı olan sinemada, engelli bireylerin ihtiyaçlarının göz ardı edilmesi onların toplumda çoğunluk tarafından tercih edilen bir sosyal aktivite, hobi olan sinemadan herkes kadar yararlanması veya keyif almasının önüne geçmektedir. ‘EngelsİZliyoruz’ projesi ‘erişilebilir’ film izlemenin önündeki bariyerlerin kaldırılması ve engelli bireylerin de sanatsal faaliyetlere eşit ve aktif katılımlarının sağlanması düşünceleri ışığında oluşturulmuştur.”

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim