Maltepe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Maltepe Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. (MATEĞ), 7 dalda düzenlediği eğitimlerle öğrencilerin yaz tatilinde dinlenip eğlenirken, bilgilenmelerine de imkân sağladı. 15 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen yaz okulunda denizcilik, havacılık, yelken, astronomi, doğa sporları, kano ve gezi etkinlikleri gerçekleştirildi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Bu kapsamda ilk olarak karada, havada ve denizde kurtarma ve savunma eğitimi alan öğrenciler, bilgilerini uygulamalı bir şekilde hayata geçirme fırsatı yakaladı. Kano eğitimi alarak Haliç’te kürek çeken öğrenciler, Zeytinburnu açıklarında bulunan bir gemideyse, denizde kurtarma konusunda bilgilendiler.

KÜREK ÇEKİP, TARİH TURU YAPTILAR

Öğretmenleri eşliğinde Yeşilköy’de bulunan Hava Kuvvetleri Müzesi Komutanlığı’nı ziyaret eden öğrenciler, burada uçak koleksiyonlarını inceledi. Türkiye’nin denizcilik alanındaki en büyük müzesi olan İstanbul Deniz Müzesi’ni de ziyaret eden öğrencilerin tarih turundaki son iki durağı, Harbiye Askeri Müzesi ve Küçükyalı Arkeopark oldu. Öğrenciler, Darıca’da bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nı da gezerek, mini safari yaptılar. 286 türde 3 bin 600 hayvan türüyle Türkiye’nin en çok hayvan türünü bünyesinde barındıran ve 600’ü aşkın bitki türü ile zengin botanik parkları arasında yer alan parkı rehberler eşliğinde gezen öğrenciler, aslandan, sürüngene, balıklardan kuşlara kadar pek çok türde nesli tükenmekte olan hayvanı yakından görme fırsatı buldu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim