Ramazan etkinlikleri kapsamında, Organik Pazar alanı, Feyzullah ve Yalı mahallelerinde yaklaşık 4 bin kişiye iftar verilirken, Ramazan sohbetleri kapsamında Ayşe Tüter vatandaşlarla buluştu.

İstanbul Times Haber Merkezi

Aynı zamanda “Zeliş Ormanda” adlı tiyatro oyunuyla çocuklar eğlenceye doyarken, şair-sanatçı Bedirhan Gökçe’nin konseri izleyenler büyüledi. Çekirdek ve gazoz dağıtımının da yapıldığı “Nostaljik Sinema Günleri” kapsamındaysa Yücel Çakmaklı’nın yönettiği “Zehra” adlı filmi sinemaseverlerle buluştu.

EREN ERDEM VE AYŞE TÜTER MALTEPE’DE

Organik Pazar alanında düzenlenen etkinlikleri kapsamında CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ve beslenme uzmanı Ayşe Tüter vatandaşlarla bir araya geldi. Ayşe Tüter, “Ramazan’da Nasıl Beslenmeliyiz” konulu sohbetinde, öğünlerin üçten ikiye indiğini belirterek, “Sağlıklı yaşamamızın temeli gerektiği kadar su içmek ve sağlıklı beslenmek. Ramazan’ın 16’ıncı günün tamamladık. Öğün sayımız 3’ten 2’ye düştü, dikkatli olmak gerekiyor. Oruçta aslında vücudumuzun kimyasını dengede tutmalıyız. Nefsimize nasıl sahip çıkıyorsak vücudumuzu da korumalı ve bol bol su tüketmeliyiz. Ayrıca sahura mutlaka kalkmalı, hafif yiyecekleri tercih etmeliyiz. Özellikle haşlama tarzı yiyecekler, komposto ve sütlü tatlılar vücudumuzu zinde tutar. Tansiyon, şeker gibi rahatsızlıkları olanlar oruçtan mutlaka ama mutlaka kaçınmalı. Ramazan’da abur cubur yiyecekler tüketmemeli ve meyve-sebze konusunda kış meyvelerini kışın, yaz meyvelerini mutlaka yazın tüketmeliyiz” dedi.

BEDİRHAN GÖKÇE COŞKUSU

Tüter’in sohbeti sonrası “Zeliş Ormanda” adlı tiyatro oyunu çocuklarla buluştu. Programın sonundaysa şair-sanatçı Bedirhan Gökçe sahne alarak, Maltepelilere unutulmaz bir konser verdi. “Nostaljik Sinema Günleri” kapsamındaysa vatandaşlar, Yücel Çakmaklı’nın yönettiği, Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun’un başrollerini paylaştığı “Zehra” adlı filmi, ikram edilen çekirdek ve gazoz eşliğinde büyük bir keyifle izledi.  

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim