Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Halk Buluşmaları” kapsamında Aydınevler Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Malatyalılar Derneği’nde düzenlenen toplantıya Başkan Kılıç’ın yanı sıra, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Aydınevler Mahalle Muhtarı Sami Soydal ve vatandaşlar katıldı. Ağırlıklı olarak tapu, imar, altyapı ve çevre sorunlarının tartışıldığı toplantıda konuşan Kılıç, “Geçen toplantıda buradan 59 talep gelmişti. Bunlardan 44’ünü çözdük. Kalan 11 sorunu ilgili birimlere ilettik, 4 sorunu da planlamamıza dahil ettik. Ayrıca kadınlarımız için 22 Mayıs’ta başlayacak ve 8 gün sürecek boğaz turu gerçekleştireceğiz. Bunun için muhtarlıklara kayıtlar yaptırılabilir. Bu turda her gün 400 kadınımıza boğazı gezdireceğimiz gibi, onlara çeşitli eğitimler de vereceğiz. Ayrıca 19 Mayıs’ta dördüncü kreşimiz olan Başıbüyük kreşimizi hizmete açacağız” dedi.

“SORUNLARI ZAMANLA ÇÖZECEĞİZ”

Uyuşturucu sorunuyla ilgili herkese çok önemli görevler düştüğünü belirterek konuşmasını sürdüren Kılıç, şunları söyledi: “Özellikle mahallelerimizde uyuşturucu konusunda çok ciddi sıkıntılar ve çatışmalar yaşanıyor. Bunlar için belediye olarak elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ancak güvenlik bazındaki sorunlar bizi de aşıyor. Gençlerimizin bu illetin pençesine düşmemesi için spor ve kültür merkezleri inşa etmeye ve onları kazanmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda bazı sorunlar yaşasak da, Gülsuyuspor için bir kompleks inşaatına başladık. Yer sıkıntısını aşarsak bu kompleksleri diğer mahallelerimize de kazandırmak istiyoruz. Yine mahallemizin bir diğer sorunu temizlik firmamız ALTAŞ ile ilgili. Buradaki tesislerden kötü anlamda etkilendiğinizi ve boşaltılmasını istediğinizi biliyorum. Bunun için görüşmeler sürüyor. Parklarda ve yollarda yaşanan sorunları da biliyoruz. Bazı ihalelerimiz geciktiği için sorunlar yaşadık, bu sorunları planlı olarak çözeceğiz.”

KÜRSÜYE GELDİ, MİKROFONU KAPTI

Kılıç, soruları alırken yanına yaklaşan Seher Şahin isimli vatandaşa kürsüyü bırakarak, onun tapuyla ilgili yaşadığı sorunları dinledi. Kılıç’ın bu hareketi vatandaşlar tarafından alkışlanırken, Aydınevler Mahalle Muhtarı Sami Soydal da 11 başlık altında topladığı mahalle sorunlarını aktardıktan. Kılıç da, “Maltepe Belediyesi sizin eviniz. Sizleri çok iyi anlıyorum, elbette ki bütün sorunlarınızı bizlere aktarmak istiyor ve çözüm bulmamızı istiyorsunuz. Bu gayet anlaşılabilir durum ancak belediyenin de yetki alanları belli. Çöp konteynerlerini yerin altına alacağız. Bazı bölgelerde eksik olan çöp konteynerlerini de revize eder ya da çoğaltırız. Bu konuda elimizden ne geliyorsa, Allah ne verdiyse sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.


Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Editör: TE Bilisim