Maltepe Belediyesi çalışanlarının da katıldığı kurslarda dersler, Amerika Birleşik Devletleri’nden belediyeye staj için gelen 5 yüksek lisans öğrencisi tarafından veriliyor.

Uluslararası Gönüllü Ağı projesi kapsamında ABD’nin New York eyaletindeki The New School Üniversitesi’nden, Maltepe Belediyesi’ne 2 aylık staja gelen Amerikalı yüksek lisans öğrencileri,  ücretsiz konuşma kulüplerinde hem halka, hem de belediye çalışanlarına yönelik İngilizce kursları vermeye başladı. Maltepe Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü, Kütüphane, Kurslar ve Eğitim Müdürlüğü ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa organize ettiği kurslar, 1 ay boyunca Cumhuriyet Eğitim Merkezleri ve Belediye Ana Hizmet binasında yapılacak.

 İstanbul Times Haber Merkezi

DERSLERE İLGİ BÜYÜK

Öğrencilerden 26 yaşındaki Colby Silver ve 39 yaşındaki Lisa Hill, belediye çalışanlarına eğitim verirken, 24 yaşındaki Eddy Pierre, 25 yaşındaki Hannah Thompson-Care ve 40 yaşındaki Carmen Smith de, halka dönük eğitim çalışmalarına katılacak. Var olan yabancı dil bilgisini arttırmak, kelime haznesini ve telaffuzu geliştirmeye yönelik olarak düzenlenen kurslarda, eğitime katılan vatandaşlar ve 50 belediye çalışanına, 1 ay boyunca 3 ayrı grup halinde eğitim verilecek. Başlangıç ve orta düzey İngilizce eğitim bilgisine sahip olan her vatandaşın katılabileceği kurslar,  Cumhuriyet Eğitim Merkezi’nde salı günleri, saat 09.00-11:00, 11:00-13:00, 14:00-16:00 saatlerinde arasında yapılıyor.  Maltepelilerin gönlünde taht kuran eğitmenlerden Lisa Hill, Maltepelilerin İngilizce öğrenmeye yönelik çabalarını takdirle karşıladığını belirterek, “Maltepeliler, çok sıcak insanlar. Dilimize ve kültürümüze çok ilgi duyuyorlar. Aynı zamanda dışarıya karşı çok açıklar. Ben ve arkadaşlarım gönüllü olarak onlara ders vermekten çok mutluyuz” diye konuştu.

FUARA HAZIRLIK

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Söz verdiğimiz gibi Maltepe’yi uluslararası alana açmak ve karşılıklı ilişkileri geliştirmek adına bir dizi projelere imza atmaya başladık. Bunlardan en önemlisi olarak gördüğüm yabancı dil konuşma kulüplerine, İngilizce ile adım attık. Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi (M’Expo) projemiz gerçekleştiğinde yabancı dil bilecek personel ihtiyacımız olacak. Aslında açtığımız bu kurslar, bu açığı da kapatmaya yönelik olacak. Maltepeliler iş bulacak ve herkesin yüzü gülecek. Maltepeliler her zaman bir adım önde olmayı hak ediyor, bizden onlar için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

 

Editör: TE Bilisim