Sinema sektörünün başarılı isimlerinden Engin Akyıldırım yönetmenliğinde çekilen "Me Nokta Ali" sinema filminin yıl sonuna kadar izleyiciyle buluşması bekleniyor. Yönetmen Akyıldırım, iddialı filmin izleyici tarafından da merakla beklendiğini belirtti. Yaklaşık 18 yıldır sinema sektöründe bulunan ve TRT'nin çeşitli projelerinde 7 yıl görev alan tanınmış yönetmen Engin Akyıldırım, Afyonkarahisar'a bağlı Emirdağ ilçesinde 17 Haziran'dan beri çekimi devam eden "Me Nokta Ali" sinema filmiyle ilgili gazetemize konuştu. 

İstanbul Times Haber Merkezi  / Özgür Bülbül

Yılın İddialı Komedi Filmi: Me Nokta Ali

Filmin proje aşamasının 8-9 aylık bir sürece dayandığını söyleyen Akyıldırım, "Senaryo üzerinde konuştuk tartıştık. Geldik mekanlarımızı gördük ve çekimlerimizi tamamlamak üzereyiz. Me Nokta Ali sinema filmi komedi filmi. Yapımcılığını Metin Tapmaz'ın yapmış olduğu bu absürt komedi filminde oynayan oyuncular deneyimli ve Türkiye’nin yakından tanıdığı isimler.

İlkin Oğuzhan Çakır başrolde olmak üzere Merve Sevi, Ayhan Taş, Naci Taşdöğen, Hacı Ali Konuk, Muzaffer Uzunyılmaz, Erol Taşcı, Yaşar Şengül, Tahsin Taşkın, Orçun Kaptan, Burçak Kabadayı ve Sefa Ok gibi isimler ana kadromuzu oluşturmakta. Şuan pek çok oyuncumuzun çekimleri bitti ve çekimlerin sonuna doğu geldik. Oyuncu bakımından deneyimli bir ekibe sahibiz ayrıca teknik ekibimiz de son derece işinde uzman kişilerden oluşuyor" diye konuştu.

"Keyif Alarak Bu Aşamaya Geldik"

Komedi filmi olduğu için çekilen bazı sahnelerde zorluk yaşadıklarını da ifade eden tecrübeli yönetmen Engin Akyıldırım, "Çekerken bazı sahnelerde gülmekten konsantre olamadığım zamanlar oldu. O kadar keyifli sahnelerimiz oldu, hava şartları, gece olacak hava gidecek sahneyi bitirmemiz gerekiyor, bununla ilgili sıkıntıları yaşadığınız için ben o zaman haliyle agresif bir ruh haline bürünüyorum.

Yönetmenlikte şöyle değildir sürekli sakin duralım normal bir ses tonuyla konuşalım olmuyor. Bazen bir sinerji diyelim hareketlilik olması gerekir ki bu ekibi etkilesin. Biz çok keyif alarak özellikle şu aşamaya geldik" şeklinde konuştu.

Yönetmen Akyıldırım, sözlerini teşekkür ederek tamamladı. Akyıldırım, "Afyonkarahisar halkına, yapımda yer alan bütün oyuncu arkadaşlarıma, tüm teknik ekibe, senaristimiz sayın Uğur Karakuzu'ya, yapımcılarımız sayın Özgür Tapmaz ve Metin Tapmaz beyefendilere teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim