Yapımcılığını Mine Karaca’nın üstlendiği Medya24 Yapım Prodüksiyon etiketi ile piyasaya çıkacak olan albümün Müzik yönetmenliğini ve Aranjörlüğünü Volkan Sönmez yaptı.
Yaklaşık Beş yıl önce Erken Müzik etiketi ile piyasaya çıkardığı Şiir Albümü ile güzel bir çıkış yakalayan Tv programcısı Songül korkmaz, azmi ve çalışkanlığıyla müzik dünyasında emin adımlarla ilerliyor.

Beş yaşındaki küçük kızı Ceylin’inde eşlik ettiği “Araki Bulasın Beni” isimli özgün müzik eserine Önümüzdeki günlerde Malatya ve Adıyaman’da klip çekeceğini söyleyen Güzel sunucu Songül Korkmaz, yepyeni bir konseptle ekranlarda fark yaratmayı hedefliyor.

Abdul vahap Alkan’ın “Araki Bulasın Beni” Hasan Durak’ın “Etek sarı sen etekten sarısın” Aziz Taştan’ın, “Urfadan Mardine” Hasan Ali Sezer’in “Rüzgar gülüşlü yârim” ve Anonim “Ölem Ben” adlı unutulmaz parçalarını da farklı bir yorumla seslendiren Songül Korkmaz ile iddiasını ve hedeflerini konuştuk.

TV PROGRAMCISISINIZ, MÜZİK NERDEN ÇIKTI, NEDEN ÖZGÜN MÜZİK ?

Selda Bağcan ve Ahmet Kaya müziklerini seven ve onların müzikleriyle büyüyen biriyim. Selda Abla ve Ahmet Abinin şarkılarını seviyorum ve yaptıkları müzikleri çok beğeniyorum. Piyasada Özgün müzik okuyan çok az bayan sanatçı olduğu için bende özgün müzik okumaya karar verdim. Ben Radyo Televizyon okudum Haber spikeri olarak bu mesleğe başladım. Eşimde gazeteci Eşimle aynı sektördeyiz, Sağ olsun eşiminde desteğini alarak ilk özgün müzik albümümü çıkardım.

ÖRNEK ALDIĞINIZ BİR SANATÇI VARMI

Bayan sanatçı olarak örnek aldığım tek sanatçı Selda Bağcan’dır. Selda Bağcan ve Ahmet Kaya’dan sonra Kesinlikle aklıma başka bir isim gelemez. Selda Bağcan ve Ahmet Kaya gibi müzik yapmak isterdim. Yaptıkları ve okudukları hiçbir beste unutulmuyor. Aradan yıllar geçmesine rağmen yaşlısı, genci herkes bir solukta onlara eşlik edip, onlarla birlikte avazının çıktığı kadar şarkı söylüyor. Bende onlar gibi kendi sözlerimi yazıp, onları besteleyip milyonların sevgisini kazanmak isterdim.

ALBÜM ÇIKARMAK ÇOK RİSKLİ ÇÜNKÜ SATIŞ YOK

Haklısınız, Gerçekten Albüm artık sanatçının kartviziti olmuş. Türkiye'de artık albüm satılmıyor. Hatta korsanlar bile iş yapamıyor, çünkü internet korsanın bile belini kırdı. Ama ben bu piyasada daha çok yeniyim. Kendimi ifade edebilmem için birkaç albüm yapmam gerekiyordu. Çünkü elinizde yaptığınız reel bir şey yoksa Radyo, Tv kanalları ve dinleyici tarafından pek dikkate alınmıyorsunuz. Bu albümü kar amaçlı yapmadım zaten. Tek beklentim dinleyicide, 'Songül korkmaz isimli bir sanatçı başarılı bir albüm çalışması yapmış. Uzun zamandır boş bırakılmış bir kulvarı doldurmaya çalışıyor' kanısını oluşturabilmek.

SONGÜL KORKMAZ KİMDİR ?

Songül Korkmaz 1985 Malatya’nın Darende ilçesinde dünyaya geldi. İlk, Orta ve lise öğrenimini Memleketi Malatya’da tamamladıktan sonra Eğitimini sürdürebilmek için İstanbul’a yerleşti. Radyo Televizyon bölümünü bitiren Korkmaz, birçok televizyon kanalında haber spikerliği ve programcılık yaptı. Yaptığı başarılı programlarla, hanımefendiliği ve duruşuyla çeşitli kurum ve kuruluşlarda defalarca ödüle layık görüldü. İzzet Altınmeşe, Ahmet Şafak, Berdan Mardini, Ömer Danış, Çoban Ali, Çılgın Sedat ve Sevgi Arslangibi ünlü isimlerin düet yaptığı “Yalnızlığın Adresi” ismini taşıyan ilk şiir albümünü çıkardı. Albümde bulunan “Kaçmadım” ve “Yalnızlığın Adresi” adlı iki şiirine klip çekti. Sanat dünyasında farklı bir çizgi yakalamaya çalışan Songül Korkmaz, Önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak olan “Araki Bulasın Beni” isimli yeni Albümü ile sevenleriyle buluşacak. Gazeteci Ferhat Canbey ile Evli olan Songül korkmaz, 5 Yaşında Ceylin isminde bir kız çocuğu annesidir.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim