Şirinkal, Malta mahkemelerinin "velayet davasının Türkiye’de görülmesi" kararı vermesinin ardından, 1 yaşındaki oğlu Leonardo Deniz Cannao ile birlikte akşam saatlerinde İstanbul’a döndü. 
 
Atatürk Havalimanı’nda gazetecilere Malta’da yaşadığı 1 aylık zorlu süreci anlatan Funda Şirinkal, şunları söyledi:
 
"Çocuğumun babası ile görüşmek için Malta’ya gittik. Babası ile görüşmeye, tekrar acaba birleşebilir miyiz diye. Zaten benim birleşmeme diye bir şeyim yoktu. 2-3 gün çok eğlendik. Sonra da ben üçüncü gün annesinin evine geçince, mahkeme kağıtları geldi. Ben aslında anlayamadım. Çünkü kağıtlar Maltaca. Anladım ki dava açmış. Onlarda boşanma yok. Sadece velayet davası ama, dava açar açmaz çocuk yurtdışına çıkamıyor. Yasak. Böyle bir şey var. Çocuğa dışarı çıkma yasağı koymuş. Çocuğa koyunca, ben de çıkamıyorum. Bu sefer çocuğu evde alıkoydular. Alıkoyunca, ben de onlarla yaşıyorum. Böyle 15 gün geçirdik. Düşünsenize, sizi istemeyen birisi ile koca bir İtalyan ailesi, onlarla 15 gün boyunca yaşamak zorundasınız. Sonra ilk davaya çıktığımızda, hakim bunu duyunca çok sinirlendi. Ve ’Bebek annede kalacak. Ara karar veriyorum. Otele mi çıkacak, çıksın’ dedi."
 
Funda Şirinkal, eşi ve ailesinin havaalanına kadar geldiğini de belirterek, "Çocuğu çekmeye çalışıyorlar. Annesi bağırıyor. Polisleri çağırdılar. 23 Ağustos’ta gittim, 2 Eylül’de Leonardo’nun doğum gününde hep beraber dönecektik. Fakat dönemedik. 1 ay 3 gün tatil yaptım" dedi.
 
"15 GÜN RAHİBELER BAKTI"
 
Şirinkal, "15 gün ailenin yanında kaldım. 15 gün de bir kilisenin kadın sığınma evinde kaldım. 15 gün rahibeler baktı. Bebekle beraber baktılar bize, çok enterasandı. Dava burada devam edecek sanırım. 5 yıl yurt dışına çıkmam veya Malta’ya gitmem" diye konuştu. 
 VATAN
Editör: TE Bilisim