1997 yılında ilk albümünü çıkardı. "Şükrü ve Zafer" adlı bu albümle birlikte iyi bir çıkış yakalayan sanatçı büyük televizyon kanalları, gazete, dergi ve radyo gibi kitle iletişim alanlarında boy gösterdi. Aynı zamanda sayısız konser verdi.

İstanbul Times Magazin Servisi / Özel Haber

2000 yılında "Dokunma" isimli albümünü piyasaya çıkaran sanatçı başarı grafiğini yükseltmeye devam etti.

2015 yılında çok sevilen albümü "Değdi mi?" piyasaya çıktı.

Bu albümde bulunan "Değdi mi?", "Ne" ve "Zamansız Aşk" isimli şarkılar çok sevildi ve birçok radyo ve televizyon kanallarında boy göstermeye devam ediyor.

Bu albümde bütün söz ve müzikleri kendisine ait olan Şükrü Eker, aynı zamanda düzenlemelerini de kendisi üstlendi.

Aranjör-besteci-söz yazarı-oyuncu-seslendirme sanatçısı olarak alanlarında profesyonel olan Şükrü Eker aynı zamanda Break ve Hip-hop Dünya Dans Şampiyonu olmuştur.

Oynadığı kliplerin senaryosunu da kendisi yazan Şükrü Eker, müzik yönetmenliğini de kendisi yapıyor.

1991 yılında TRT'nin düzenlediği Hafif Müzik Ses Yarışması'nda birinci olan sanatçı, 2017 Mayıs ayında çıkardığı herkesin merakla beklediği "Kızların Hepsini 5 Yıldız" adlı single çalışmasını piyasaya sürdü.

Akbaş Müzik etiketiyle çıkan single şimdiden üst sıralarda yerini aldı. Şarkının yine sözü müziği düzenlemesi sanatçıya aittir.

Şükrü Eker 2016 yılında Milli Takımımız için yaptığı "Kırmızı Beyaz" isimli, söz ve müzik düzenlemesi kendine ait olan şarkısını milli takıma hediye etti.

"14 Şubat Sevgililer Günü" şarkısı da piyasada çok sevildi. "Aşkımı Kalbime Gömerim", "Aramam", "Kırmızı Beyaz" şarkılarının klipleri de oldukça sevildi. Sanatçı olarak en büyük arzusu; kalıcı, sevilen, kişilik olarak da beğenilen bir sanatçı olmak...

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim