Ekranların uzun soluklu ses yarışmalarından olan O Ses Türkiye pazar akşamı canlı yayınlanan finaliyle gündeme damga vurdu. Interpress’in medyada çıkan haberleri inceleyerek yapmış olduğu araştırmaya göre bu sezon yayınlanmaya başladığı 2 Ekim 2016 tarihinden bu güne bir çok farklı sesin kendilerini jüri üyelerine beğendirmek için kıyasıya yarıştığı yarışmaya izleyicilerin ilgisi de büyük oldu.

 

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı’nın hazırlayıp sunduğu O Ses Türkiye’de jüri üyeleri Gökhan-Hakan Özoğuz, Murat Boz ve Hadise’nin yanı sıra bu sezon jüri koltuğuna oturan Sibel Can da döndükleri yarışmacıların kendilerini seçmeleri için büyük uğraş verdiler. Nefes kesen çeyrek ve yarı finallerin ardından Gökhan ve Hakan Özoğuz kardeşlerin yarışmacısı Resul ile bu güne kadar yapılan O Ses Türkiye yarışmalarında hiç şampiyonluğu bulunmayan Hadise’nin yarışmacısı Dodan finale kaldı. Finalde yapılan halk oylamasında daha fazla oy alan Dodan birinci olurken Hadise de 6 sezon süren şansızlığını kırmış oldu.

 

Interpress’in medyada yaptığı araştırmaya göre, O Ses Türkiye hakkında televizyon, internet ve yazılı basında geçtiğimiz Ekim ayından bu yana 8 bin 857 haber çıktığı belirlendi. Sesinin rengi ve tarzıyla halkın beğenisini kazanarak şampiyon olan Dodan ile ilgili medyada 951 haber yer alırken, söylediği rap tarzı şarkılarla dikkat çekerek izleyicinin finale taşıdığı Resul ile alakalı ise medyaya 693 haber yansıdığı tespit edildi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim