Türkiye’nin çekim merkezi Nişantaşı, Şişli Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Kentsel tasarım Projesi ile,  dünyanın cazibe merkezi haline geliyor. Dünyadaki diğer emsalleri gibi, sosyal yaşamın, sanatın ve alışverişin kalbi olan Nişantaşı, ihtişamına ve görkemine yakışır şekilde yepyeni bir yılı karşılamaya hazır.

 
İstanbul Time Haber Merkezi / Özel Haber

Şişli Belediyesi’nin A46 Organizasyon ile birlikte geliştirdiği yılbaşı projesinin konsepti bu yıl “Nişantaşı’nda bir kış masalı” Bu konseptle tasarlanan ve cadde cadde geliştirilen fikirler dahilinde yılbaşı etkinlikleri ve süslemeler oldukça dikkat çekiyor.

 

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül: “Türkiye’nin kalbi Nişantaşı artık büyük bir markadır! Yeni umutlar ve hayaller beslediğimiz 2012’ye bu global markaya yakışır şekilde girmek en büyük arzumuz. Nişantaşı’nın ihtişamını ve görkemini yansıtan fikirler geliştirdik. Bu sene 15 Ocak tarihine kadar Nişantaşı’nda her gün 150.000’den fazla yurttaşımızı ağırlayacağız. Yılbaşı ise bir şölen havasında, huzurlu ve coşkuyla geçecek.”

 

ABDİ İPEKÇİ IŞIL IŞIL…

Nişantaşı’nın kalbi Abdi İpekçi Caddesi yine kırmızı halı konsepti ile süslendi ve 4 metre eninde, 500 metre uzunluğunda boydan boya kırmızı halı ile kaplandı. Kırmızı halı, Vali Konağı Caddesi’ni Abdi İpekçi Caddesi’ne bağlayan noktadan Brandroom mağazasının olduğu bölgeye kadar uzanıyor. Bölgedeki 300 ağaç, 30 bin metre uzunluğundaki 10 adet seri lamba kullanılarak ışıklandırıldı. Cadde üzeri asılan 20 adet 3 metre boyunda avizeler Nişantaşı’nı ışıl ışıl aydınlatıyor.

 

Abdi İpekçi Caddesi üzerine kurulan tag’lardaki ışık oyunları ile ihtişamlı bir görüntü yakalandı.  
Tuvana Büyükçınar tarafından farklı konsept ve renklerde süslenmiş 20 adet dev yılbaşı ikon heykelleri Nişantaşı’nı Avrupa standartlarının üzerine çıkartıyor. Nişantaşı meydanına kurulacak 7m’lik dev yılbaşı ağacı ise dünyadaki emsallerinden geri kalmıyor.

 

Teşvikiye Caddesi adeta bir kış masalının görkemini yansıtan şekilde akan ışıklar ve kışı anımsatan figürlerle süslendi. Atiye ve Bostan sokaklar ise özel konsept ve süslemelerle adeta hediye cenneti haline geldi.

 

Geçen sene ilk defa yapılan ve büyük ilgi gören Yılbaşı faytonu ise Nişantaşı’nın yılbaşı heyecanını daha da artırıyor.

 

YILBAŞINDA İSTANBUL’UN KALBİ NİŞANTAŞI’NDA ATACAK

Şişli Belediyesi, 2012’ye Nişantaşı’nda düzenlenecek muhteşem bir kutlamayla girecek. Kentsel Tasarım Projesi kapsamında baştan aşağı yenilenen Abdi İpekçi Caddesi, 31 Aralık akşamı binlerce İstanbulluya ev sahipliği yapacak. Abdi İpekçi Caddesi’nde kurulacak sahnede, gece boyunca DJ müzikleri ve çeşitli şovlar sahnelenecek. Bölgenin birçok noktasında yılbaşı ikramları yapılacak, sokak müzisyenleri yeni yıla Nişantaşı’nda girecek olan yurttaşlara mini konserler verecek, bölgedeki mağaza ve işyerleri de kendi önlerinde yılbaşı şölenine katılacaklar. İstanbullular, saatler 24.00’ü gösterdiğinde, Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde yapılacak havai fişek gösterileriyle yeni yıla girecekler.

 

Editör: TE Bilisim