Bodrum’da saldırıya uğrayan Cemil İpekçi, saldırganın hiçbir şey olmamış gibi serbest bırakılmasını eleştirdi. “Bana bir şey olursa sorumlusu savcıdır” diyen İpekçi, protesto için çırılçıplak dolaşmayı düşünüyor.

Arkadaşı Bekir Coşar, eşi ve çocuğuyla alışverişteyken C.Z adlı kişinin sözlü ve fiziki saldırısına uğrayan Cemil İpekçi, yaşadıklarını gazetecilere anlattı.

İpekçi, “Kasada sıra bekliyoruz. Arkamızda bir bey ve hanımefendi var. Bekir Bey ve bana dönerek ‘Nedenbakıyorsunuz eşime?’ diyerek hakaret etmeye başladı. Sonra da saldırdı” şeklinde konuştu.

Olaydan sonra karakola gidip ifade verdiklerini anlatan modacı, “Savcı ifadeleri aldıktan sonra hiçbir şey yokmuş gibi adamı serbest bıraktı. Karakoldan çıkarken bile bir ton tehdit etti. Bana bir şey olursa o gece görev yapan savcı sorumludur” dedi.

”Binlerce sarhoş Bodrum sokaklarında dolaşıyor. 15-16 yaşındaki çocuklar ellerinde içkiler, geziyor. Avrupa’da Amerika’da, sokakta ya da parkta alkol al hemen tutuklanıyorsun, burada büyük bir tezat var” eleştirisini yapan İpekçi’nin son sözü isyan niteliğinde: “Demek ki biz birçok ülkeden daha özgürüz. Eğer ki bu kadar özgür bir ülkeysek, ben zaten çıplak dolaşmayı seviyorum, bundan sonra çırılçıplak dolaşırım. Vallahi dolaşırım.” (Milliyet)
Editör: TE Bilisim