Profesyonel basketbol oyunculuğu yapan 2.06m’lık Zaza Eden ile ufak tefek bedenine dev bir oyunculuk yeteneği sığdıran Hamza Yazıcı’nın yolları "Polis Akademisi Alaturka" için kesişti. Dünyanın en yeteneksiz ama bir o kadar da iddialı cüce beden eğitimi hocası Yüce Osman’ı (Hamza Yazıcı) ile fazlaca iri, biraz saf, ‘az akıllı’ olmakla birlikte altın gibi bir kalbi olan Hilkat (Zaza Eden)’ın sahneleri güldürürken, “Bunlardan hangisi basket hocası?” sorusunu sordurtacak. 
 
"Polis Akademisi Alaturka"nın çekimlerinde aralarındaki boy farkı nedeniyle ve Hamza Yazıcı’nın basketbol geçmişi olmadığı için biraz zorlanan ikili; bu sahneler için iki gün boyunca antrenman yapıp, özel olarak hazırlandı. Yazıcı’ya basketbol oyununun kurallarını anlatan Eden, sahada top sürmeyi de öğretti. Kısa sürede basketbolun birçok kuralını kavrayan Yazıcı, smaç basabilmek için de dört kişilik bir ekip ile çalıştı. 
 
Aydın Film'in yapımcılığını, Ali Yorgancıoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği, senaryosunu Kemal Kenan Ergen'in kaleme aldığı "Polis Akademisi Alaturka"; eğlenceli, sürprizlerle dolu sahneleri ve yüksek temposuyla 30 Ocak 2015 itibari ile sinemaseverler tarafından izlenebilir.  
 
"POLİS AKADEMİSİ ALATURKA"

Film, yeni çıkan “Pozitif Ayrımcılık” kararnamesi gereği, Polis Akademisi'ne giriş koşullarının son derece esnetildiği, polis olmak isteyen herkesin neredeyse koşulsuz şartsız kabul edildiği akademide geçiyor. Tabiri caizse ipini koparan herkesin soluğu, polis olmak için akademide almasıyla başlayan filmde; aşırı disiplin merakıyla tanınan Müdür Muavini Beton Haşmet (Mehmet Ali Erbil)'in başına gelen bir dizi komik olay, seyirciyi bol gülmeli bir serüvene sürüklüyor.    
 
Editör: TE Bilisim