Bir Düğün Fotoğrafçısı Nasıl Olmalıdır?
Makineyi alıp kadrajın arkasına geçip sadece deklanşöre basan birine fotografçı demek günümüz trendlerinden malum. Bence işinin hakkını vererek o mutlu anları kadrajına sığdırabilene  seneler sonrada baktığınızda gülümsetebilene gerçek bir fotoğrafçı diyebiliriz.  Fotoğraf çekilirken poz vermekten utanan fotoğrafçıdan çekinen bir toplumuz gelinlerim hariç sözüm damatlara. Bu durumda hiç tanımadığınız birinin size gün boyu eşlik etmesi için en yakın arkadaşlarınız gibi içten samimi sizi anlar olması gerekir.
gelin damat dövmeli serhat serkan güzelsoy
Bir anda gelin ve damadın hayatına girip onları bir günde tanımak imkansız gibi görülse de aldığımız yorumlara dayanarak bunu ne kadar iyi başardığımızı gönül rahatlığıyla söyleyebiliyoruz. Fotoğrafı çekeyim bitsin, paramı kazanayım diye yapanları o gün ki size olan tavrından anlayabilirsiniz. Elbette bu işin bir getirisi var ama bizim öncelikli amacımız onların o gün ki  hikayesini tamda istedikleri gibi dile getirmektir.
bozcaada gelin damat fotoğrafı serhat serkan güzelsoy
Meslek olarak bakmıyorum tamamen  hayal dünyasının beni-bizi yönlendirdiği, ışığın desteğiyle; Gülümsettiğimiz insanlar ve güzel dostlar biriktirdiğim bir keyif bizim durumumuz. Farklı bakış açısında vizyonunun genişliğinde saklanan o kareler gün yüzüne çıkması eğitim-meslek-doktora da yapsa bile eğer kişi ruhsal olarak kendini geliştirmemişse, baktığını göremiyorsa dünyanın en pahalı cihazıyla birlikte sadece deklanşöre basmış olur… Anı yakalamak seneler sonraya güzel hatıralar bırakmak o kadar kolay bir iş değil..
almanya düğün fotoğrafı nurnberg gelin damat serhat serkan güzelsoy
Sevmeden yapabileceğiniz bir iş değil. Bu işi sevmek lazım kadrajdan baktığında kendimi çiftlerimin yerine koyup ne isterdim? Diye düşünerek ve  karşımdaki birbirini sonsuza denk sevecek çiftlerimin mutluluğunu görerek  anı ölümsüz kılıyoruz. Düğün stresinin aşırı olduğu ve ben poz veremem diyen çiftlerim de daha sonrasından fotoğraflarını gördüğünde ‘nasıl oldu bu?’ şaşkınlıklarını görmeye doyamadım her daim bu tepkileri almaktan çok mutlu oluyorum.
serhat serkan güzelsoy siyah beyaz gelin damat haydar paşa
Onları doğal halleriyle yormadan-değiştirmeden kendileri olarak kadrajıma almaya devam edeceğim, bu durum fotoğraflarında gerçek siz,gerçek anı, gerçek fotoğraf ortaya çıkıyor.
gelin damat konsept düğün fotoğrafı, yüzükler, serhat serkan güzelsoy
Ziya Osman Saba’nın da dediği gibi: ‘’ Şu adesenin arkasından bütün bir ebediyet bana bakıyor demektir, ben de bütün o ebediyete, bana hayran kalacak bütün o müstakbel nesillere büyük bir şair gibi biraz mağrur, biraz yüksekten, sadece tebessüm edebilirim.’’ 
tesettür ve gelin, serhat serkan güzelsoy, gelin fotoğraf
Dış Mekan Düğün Fotoğrafçısı
Serhat Serkan Güzelsoy
dış mekan düğün fotoğrafçısı serhat serkan güzelsoy fotoğrafı
Web sitesi adresi : www.serhatserkanguzelsoy.com/

Editör: TE Bilisim