Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Devrim Bulvarı'ndaki Abdi İpekçi Sergi Salonu'nda, toplam 160 fotoğrafın yer aldığı serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine, halkın sokağa çıkarak karşı durduğunu söyledi.

Uysal, 15 Temmuz gecesinde destan yazıldığını anımsatarak, "Çanakkale geçilmez ruhunun tekrar canlandığı bir diriliş günüdür. 15 Temmuz milli iradeye ve geleceğe sahip çıkma günüdür. 15 Temmuz'u unutmayacağız ve yaşatacağız." dedi.

Sergi salonunun kapanma süresinin belli olmadığını halkın talebi doğrultusunda bunun kararının verileceğini de belirten Uysal, sergiye fotoğraf desteği sağlayan AA'ya teşekkür ederek, "Yine AA tarafından hazırlanan 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabı da demokrasi nöbetleri sırasında vatandaşlarımıza dağıtılmıştır. Bir kez daha AA yöneticileri ve çalışanlarına teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu da 15 Temmuz darbe girişimine engel olmak için şehit düşenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Serginin açılış kurdelesi Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır tarafından kesildi.

Açılışa Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, gaziler, şehit yakınları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Editör: TE Bilisim