2017 / 2018 Eğitim sezonuna 30 Eylül Cumartesi akşamı gerçekleştirilen açılış töreniyle başlayan akademide eğitmenler ve öğrenciler bir araya geldi.

Gösteri Sanatları Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Usta’nın yeni sezon eğitimlerine başvuran öğrencilere akademi çalışmaları hakkında bilgi verdiği gecede, geçen yılın mezunları tarafından Sahne Sanatları Eğitmeni Yiğit Arı yönetiminde kurulan Doğaçlama Tiyatro Topluluğu da Tiyatro Sporu isimli doğaçlama oyunu sahneledi. İlk kez seyirci karşısına çıkan topluluk izleyenlerden büyük alkış aldı.

Yönetmenlik ve Sinema Atölyesi öğrencilerinin geçen sezon boyunca çektikleri kısa filmlerden hazırlanan bir kolajın da gösterildiği programda Müzik Eğitmeni Çağlar Kaya ve orkestrası verdiği mini konser ile misafirlere keyifli anlar yaşattı.

İLK YILIN ÖDÜLLÜ MEZUNLARI

Geleceğin sahne sanatçılarına, müzisyenlerine, oyuncu ve yönetmenlerine çağın gerektirdiği nitelikte bir eğitim sunarak kendini ifade edebilen, bu toprakların özgün sinema diline, Türk ve dünya tiyatrosunun temel bilgi birikimine hâkim, yenilikçi, özgün ve nitelikli bireyler yetiştirmek üzere geçen yıl Mehmet Usta yönetiminde kurulan Gösteri Sanatları Akademisi yeni sezonda da çalışmalarına doludizgin devam ediyor.

Açılış gecesinde, Gösteri Sanatları Akademisi 2016 / 2017 sezonu öğrencilerinden İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü’nü kazanan Bedirhan Sezer ve Ali Can Yallı, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü’nü kazanan Harun Aktaş ve “Bir Şey Yap Güzel Olsun” isimli kısa filmi ile Uluslararası Âlemlere Rahmet Kısa Film Yarışması’nda Kültür Bakanlığı Sponsor Özel Ödülü, “Sahnenin Dışındakiler” isimli kısa filmi ile İçişleri Bakanlığı Uluslararası Göç İdaresi tarafından düzenlenen Camdan Yürekler Kısa Film Yarışması’nda mansiyon ödülü, “Yönetmen Öğretmen” isimli çalışması ile Gençdes Programı kapsamında Kültür Bakanlığı desteği almaya hak kazanan Ömer Dişbudak tebrik edilerek ödüllendirildi.

Gösteri Sanatları Akademisi yeni sezon için kayıt almaya 7 Ekim 2017 tarihine kadar devam edecek. Tüm eğitimlerin ücretsiz olduğu akademiye Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde başvuru yapılabilir.  

Editör: TE Bilisim