Bilim, sanat, edebiyat, biyografi, deneme, çocuk ve daha çok çeşitli konularda geniş bir yelpazeye yaydığı kitaplarını okuyucusuyla buluşturan Bilgi Evleri “kitaplar insanların kafalarında yepyeni çığırlar açacak yegâne araçlardır” düşüncesiyle 5.376 kitabı bünyesine kattı.



Yeni alımlarla birlikte toplam kitap sayısı 39.401’e ulaştı.Son yapılan alımda özellikle değerler eğitimine ağırlık verildi. Bu vesileyle sevgi ve saygı, eşitlik, anlaşılma, dostluk, hoşgörü, hayatın anlamı, diğergamlık, nezaket, cömertlik, arkadaşlık, dayanışma, farklılıklara saygı, yardımlaşma, hediyeleşme, birlikte yaşama kültürü, empati, selamlaşma, teşekkür etme, toplumsal değerlere saygı, disiplin vb. kavramları öğreten kitaplar raflardaki yerlerini aldı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Bilgi evlerimizi açmamızdaki asıl amacımız değerlerimizi yeni nesle aktarmak ve onların kültürümüzü yaşatarak vatanına ve milletine faydalı, bilinçli ve sorumlu gençler olarak yetişmesine katkı sağlamaktır. Bu vesileyle zaman zaman yaptığımız kitap alımlarıyla bilgi evlerimizin kütüphanelerini sürekli güncel tutarak çocuklarımızın ve gençlerimizin kültür dünyalarını zenginleştirme hususunda onlara imkânlar sunmaya devam edeceğiz.” dedi.



Klasikleşmiş kitapların yanı sıra popüler nitelikteki kitaplarıyla da üyelerinin hayal dünyalarını geliştirmeyi, kelime dağarcıklarını arttırmayı, farklı kültürleri tanıtmayı amaçlayan Bilgi Evleri, üyelerinin gelişimlerini destekliyor.



Gülten Dayıoğlu’ndan Hamdullah Köseoğlu’na, Recep Şükrü Apuhan’dan Sinan Yağmur’a, Ömer Seyfettin’den Sabahattin Ali’ye, Sunay Akın’dan Nazan Bekiroğlu’na, Feridun Fazıl Tülbentçi’den Yavuz Bilgili’ye, Elif Şafak’tan Halit Ertuğrul’a kadar pek çok önemli şahsiyetin bulunduğu seçkiler raflardaki yerini aldı.

“Bilgiye Ulaşmanın Eğlenceli Yolu” Bilgi Evleri, yeni çıkan kitapları takip eden, güncel kitaplarla tanışmak isteyen okuyucularını bekliyor. 
Editör: TE Bilisim