‘Ölümcül Çocuk Parkı Yaraları’ oyunu ile TOY İstanbul sahnesinde seyircilerin karşısına çıkan oyuncu Merve Bulut ve Ümit Yaşar Bekar oyun sonrası İstanbul Times Gazetesine konuştu.

İstanbul Times Haber Merkezi / Yusuf Karakaş

Oyuncu Ümit Yaşar Bekar hazırlık süreci ile ilgili şunları söyledi: ‘’Geçen seneden beri hazırlandığımız bir oyundu. Bazı eksiklikler olsa da sonunda sergiledik. 2 ay gibi bir süre, güzel geçen provalar sonunda ortaya iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Farklı ve çağdaş bir metin olsun istedik. Hepimizin başına gelebilecek şeylerden bahsettik. Bir adım uzağımızda olan şeyler. En güzel yanı da 30 senelik bir süreci anlatıyor olması. İstenen adımların aynı anda atılmamasını işliyor. İkisinden birisi geride kalıyor. Bu geç kalma insanların birbirlerine dokunmamasını gösteriyor’’ dedi. Ağırlıklı olarak içinde çocuk temalı oyunlarla sahnede yer almasını tesadüf olarak değerlendiren bekar, ölümcül çocuk parkı yaraları oyununa tiyatro severleri beklediklerini söyledi.

Daha önce ‘Bir Küçük Eylül Meselesi’ filmi ile beyaz perdede izlediğimiz genç ve başarılı oyunculardan Merve Bulut ise, her ikisinin de Craft oyunculuk atölyesinden çıktıklarını ve orada gördükleri ekollere en uygun metinlerden bir tanesinin bu oyun olduğunu, oyun içerisinde başka kişi ve farklı yaşlarda olmanın güzel bir deneyim olduğunu ifade etti.

Oyunun Özeti

“Orada çatıda sıkışmış kazığa çakılmışım, etrafımda bir sürü melek var, bir sen yoksun."
Kayleen ve Doug'ın sekiz yaşındalarken okul revirinde karşılamaları, büyük bir aşka ve kronik bir yaralanmaya dönüşür. Aşk yaraları sarabilir mi? Ya aşkın kendisini yaralamışsak? İyileşmek mümkün mü? Birçok ödülü ve Pulitzer adaylığı bulunan oyun yazarı Rajiv Joseph aşk ve bağlılıkla ilgili en derin yaralarımızla yüzleşmemize davet ediyor. “Ölümcül Çocuk Parkı Yaraları” Sevmek, sevilmek, büyümek, yaralanmak ve yaraları sarmakla ilgili tüm mahremiyetimize ışık tutan, aşkı kendimizde yeniden keşfetmemiz için cesaretlendiren, kışkırtıcı, yalnız ve hüzünlü çağdaş bir aşk masalı.”

Editör: TE Bilisim