UFUK OKULLARINA ABD’DEN ÜST DÜZEY ZİYARET

ABD TEXAS EYALETİ AUSTIN MİLLETVEKİLİ MARK STRAMA VE AUSTIN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ Dr. MERIA CARSTARPHEN, UFUK OKULLARI’NDAKİ ÇOK DİLLİ EĞİTİMİ, LABORATUVARLARI VE OKULLARIN TASARIMINI HAYRANLIK VERİCİ BULDULAR...

ABD Teksas Eyaletinin Başkenti Auistin’in üst düzey yetkililerinden oluşan 18 kişilik bir ekip Türk Eğitim Sistemini incelemek üzere Türkiye’ye geldi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretinden sonra Ufuk Okulları Ortaköy İlköğretim Okuluna geldiler. Misafirleri Okulumuzda İstanbul İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı İlhan Güneş ve Ufuk Okulları Genel Müdürü Ömer Özdemir ağırladı. Misafirler yemekli toplantıda İlhan Güneş’e eğitim sistemimize dair sorular yönelttiler.

Öğrencilerle İngilizce ve İspanyolca konuştular

Raindrop Türkevi Türk Kültür Merkezi’nin davetlisi olarak Türkiye’deki devlet okulları ve müfredatı hakkında genel bir bilgi almak amacıyla İstanbul’a gelen Milletvekili Strama ve Milli Eğitim Müdürü Carstarphen Ufuk İlköğretim Okulu’ndaki Sınıfları tek tek gezdiler. Sınıflarda öğrenciler ve öğretmenlerle görüşen Carstarphen ve yetkililer öğrencilerle İngilizce ve İspanyolca konuştular. Öğrencilerin yetkililerle özgüvenli bir şekilde İngilizce konuşmaları konukları etkiledi.

Houston tişörtü etkiledi

Milletvekili Mark Strama İspanyolca sınıfını gezerken bir öğrencinin üzerinde Houston yazılı tişört görünce çok şaşırdı. Çocuğa “hiç gittin mi, tişörtü nereden aldın” gibi sorular soran Strama daha sonra çocukla fotoğraf çektirdi. Misafirler hep beraber çocukların İspanyolca çalışmalarını izlediler. Misafirlerden biri çocuklara kalem hediye ederken bir çocuğun grasyas demesi takdirle karşılandı.

İyi bir yatırım

Amerika’daki devlet okullarında Türkçe’nin seçmeli ders olarak okutulmasını müfredatına koyan ilk milli eğitim müdürlüğü olan Austin Milli Eğitim Müdürü Dr. Meria Carstarphen, Türkiye’deki özel okulların kalitesinin yüksek standartlarda olduğunu belirterek, “Ufuk Okulları’ndaki  çok dilli eğitim hayranlık verici. Fen Laboratuvarları da çok iyi donatılmış. Okulları mimari açıdan da çok beğendik şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki iyi bir yatırım olmuş” dedi.

DynEd ve Podcast sistemi başarılı bir teknolojik uygulama

Ufuk Okulları Genel Müdürü Ömer Özdemir okullarımızda verilen Dyned ve Podcast eğitim sistemini anlattı. Verilen eğitimden çok etkilenen, çok başarılı ve teknolojik bulan Milletvekili Strama Podcast sisteminin neden uygulandığını sordu. Ömer Özdemir ise “öğrenci bu sistemle dersini tekrar etme şansı buluyor, kaçırdığı dersi oradan dinleme imkanı buluyor, dersle ilgili yorum, soru ve değerlendirmelerde ortak paylaşım alanında yapılıyor, daha kalıcı ve etkili bir eğitim oluyor” dedi.

Tek tip üniforma şaşırttı

Gezisi sırasında en çok dikkatini çeken konulardan birisinin de öğrencilerin ve öğretmenlerin tek tip üniformaları giymeleri olduğunu belirten Dr. Carstarphen Türkiye’de bu konu üzerinde de tartışmalar olduğu sorusu üzerine de kendi ülkelerinde tek tip uygulamasının olduğunu fakat eğitimdeki bakış açısının tek tip kıyafetten daha önemli olduğunu söyledi.

Raindrop’tan Türkçeye hizmet

ABD’li yetkilileri davet eden ABD merkezli Türk Derneği Raindrop Türk Evi Başkanı Mehmet Okumuş da Raindrop’un ABD’de yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi. ABD’de Türkçenin okullarda seçmeli ders olarak okutulması için görüşmelerde bulunduklarını belirten Okumuş yetkililerden olumlu geri dönüş aldıklarını,  Austin şehrinin ise bu konuda en istekli şehir olduğunu belirtti. Raindrop Türkiye evi ABD’de Teksas, Arkansas, Kansas, Oklahoma, Missisipi ve Louisiana olmak üzere 6 eyalette 14 şubesi ile faaliyet gösteriyor.

Yetkililer tüm sınıfları gezdikten ve genel bir bilgi aldıktan sonra Ufuk İlköğretim Okulundan ayrıldılar.

HABER: NURETTİN KOÇ – SARIYER İLÇE TEMSİLCİSİ

 

Editör: TE Bilisim