Bilgi Evleri’nde her yıl düzenlenen kulüp faaliyetleri bu yıl da üyelerinin sosyal, kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunabilmek ve onların genel kültürü yüksek, kendisine güvenen, karşısına çıkan problemleri çözümleyebilecek ve sosyal hayatta çevresindeki insan topluluklarıyla daha iyi iletişim kurmalarına yardımcı olabilecek etkinliklerle başladı.




Üyelerinin okul yaşamı yanı sıra yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda gelişmelerine destek olmayı gaye edinen kulüp faaliyetleri hem velilerden hem de öğrencilerden büyük ilgi gördü. 

İngilizce, Satranç, Origami, Dil ve Yazı, Sahne ve Gösteri Sanatları, Demokrasi, Çocuk ve İnsan Hakları, Şiir, Matematik ve Geometri, Kitap Dostları, Krigami, Karakalem, Görsel Sanatları Fen ve Teknoloji, Görgü ve Nezaket, Biyoloji ve Doğa Kulüpleri ile geniş bir öğrenci kitlesine seslenen bilgi evi kulüpleri, üyelerinin yaptığı birbirinden güzel çalışmalarla da döneme veda etti. Sonhabar – Kış Dönemi boyunca kulüp faaliyetlerinde üyelerin ortaya koymuş olduğu ürünleri ZKS ziyaretçileri sergide görme fırsatı buldu.




Törende Bilgi Evi üyelerinin hazırladığı muhteşem gösterilerle de görsel bir şölen yaşayan misafirler, kendilerini böyle güzel organizasyonlarda birleştiren yetkililere teşekkürlerini sundular. 

Birbirinden değerli konukların katıldığı törende kulüplerde başarı kazanmış üyelere hediyelerini, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ömer Arısoy, Seyitnizam Mahalle Muhtarı Ömer Algül, Veliefendi Mahalle Muhtarı Veli Özarslan, Beştelsiz Mahalle Muhtarı Adem Yavuz, Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Nadiye Polat ve Sponsor Esnaflar adına İkram Onur takdim etti. 




Kulüpler hakkında düşüncelerini dile getiren bazı minik üyeler ise şöyle konuştular: 
Merkezefendi Bilgi Evi üyesi ve Toki Seyit Nizam Şehit Semih Balaban İmam Hatip Ortaokulu 5/H sınıfı öğrencisi Meleknur Söyüncü: “Ben Dil ve Yazı Kulübü üyesiyim. Kulüpte birçok yeni arkadaşım oldu, yeni yeni şiirler, hikâyeler öğrendim. Annemize mektup yazdık. Daha bir sürü şey yaptık. İyi ki kulübe üye olmuşum.”Dedi.

Yenidoğan-Gökalp Bilgi Evi üyesi ve Ziya Gökalp İlkokulu 3/A sınıfı öğrencisi İrem Şeker: “Ben Sahne ve Gösteri Sanatları Kulübü üyesiyim. Kulüpte çok eğlendim. Bir sürü karakteri canlandırdık, güldük eğlendik. Bir daha kulüp açılırsa yine katılacağım.” Dedi.


Kulüp faaliyetlerinde üretken ve aktif olan işte o başarılı üyelerin listesi:

İngilizce Kulübü
Melike Nur Gümüş , Semanur Güvenç, Sevinç Çatalkaya, Yunus Güler, Esra Kanat , Fırat Uzun
Kınay Top, Nisanur Aydın, Enes Özgür, Yalçın Demir, Hazar Öztürk , Begüm Akyüz

Satranç Kulübü
Kadir Emin Aykut, Muhammet Ekrem Ertürk, Ayup Mohammadi, Miray Çakır, Oğuzhan Yılmaz, Nargis Khamsa, Batuhan Altuntaş, Mehmet Şerif Gündüz, Taha Furkan Bical, Sümeyye Güloğlu

Origami Kulübü
Merve Tunç , Berk Mehmed, Kader Uyumazoğlu, Sinem Tahan, Salih Emir Alkan, Nezihe Naz Balım, İlknur Özyon, Davut Kocakaplan

Dil ve Yazı Kulübü
Şeymanur Arslan, İrem Demircan, Hülyanur Yılmaz, Sema Yalçın,

Sahne ve Gösteri Sanatları Kulübü
Nuri Şahin, Aleyna Çelik, Senanur Çökmez, Ömer Faruk Akkan

Demokrasi, Çocuk Ve İnsan Hakları Kulübü 
Halime Oğur, Gülçin Ustahüseyin

Şiir Kulübü
Esma Nur Bayhan, Muzaffer Menteşoğlu

Matematik ve Geometri Kulübü
Serkan Taş, İlknur Dündar

Kitap Dostları Kulübü
Zeynep Mina Aslan, Ayşe Gözel

Kirigami Kulübü
Sudenaz İnanç, Hayat Gökduman

Karakalem Kulübü
Selda Öztürk, Ömer Faruk Uludoğan

Görsel Sanatlar Kulübü
Gökdeniz Ersin, Yarennur Varlı

Fen Ve Teknoloji Kulübü
Elif Çiftçi, Gül Şerife Demirel

Görgü ve Nezaket Kulübü
Ayşe Zehra Dalkılıç, Merve Çatalkaya

Biyoloji ve Doğa Kulübü
Merve Zenginsoy, Pervin Ak
Editör: TE Bilisim