Kitaplardan her birinin adı ve içeriği farklı. Adı unutulan veyahut çok az anılan alimler seçildi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Akşemsettin, Biruni, Farabi, Harezmi, Ali Kuşçu, Takiyüddin, Katip Çelebi, Seydi Ali Reis ve Piri Reis. Sen Elifsin Ben Vav kitabı, Hezarfen Ahmet Çelebi ve Lagarili Hasan Çelebinin hayat hikayesini anlatmaktadır. Her kesime hitap edebilmek açısından sadece ilmi araştırma olarak değil aynı zamanda tarihi roman özelliğini taşıyan bir çalışma gerçekleştirildi.

Kitabın içeriğinde hem biyoloji, hem ornitoloji, hem metalürji, hem dostluk, hem muhabbet, hem aşk ve hem de tasavvuf yer alıyor. Genel verilmesi gereken detay ve bilgileri Hezarfen Ahmet Çelebinin çalışma günlüğü olarak verildi.

Kitabın arka kapağı aynı zamanda tanıtım bülteni olarak kullanıldı;

Bırak gözyaşını silen ben olayım."
"Sen Elif isen ben Vavım



Sessizlik taşıyamadı bu sesi ötelere. Maşuğa ulaşamayan serzeniş yüzünde, bir serkeşlik oluşturdu. Acı ile kapandı vakarlı göz kapakları. Bir umut kaldı geriye sadece!
O da; belki rüzgârlar kokusunu taşırdı yüreğine! Bekledi Bekledi Zaman bir an dursa belki beklemeklik bitecekti. Adım adım başkalıkla bir yürüyüş başladı.
Bir adım sukut. Bir adım ehadiyet. Durdu ve sordu: Nedir ehadiyet?
Vav denildi.
Bir adım daha o zaman; kulluk ve hiçlik. Çile ile hedef. Sabır ile edep. Çileyle yoğrulan aciz kulun edeple donanmış nedametiyle Önce niyet ve sonra alın secdede nihayetinde
Yürüdü hu ile vesilesizliğe
Bir adım Hakkaniyet, bir adım Ulûhiyet, bir adım Tevhid, bir adım Nimet, bir adım Yarenlik, bir adım Vahdet, bir adım Zerafet, bir adım Ülfet. Ve Elif için başlayan yolculuk; Vav tefekkürü ile son buldu. Lodosta süzülen bembeyaz nurani bir dost oldu. Kuş değil de narin bir kelebekti adeta...
Herkes bu rüyaya kaptırmıştı kendini. İzleyenler gördüklerine inanamıyordu. Dili tutulmuştu herkesin...
Başarmıştı Hezarfen Ahmet Çelebi...
Bir sevda uğruna binlercesinin hülyasını gerçek kılmak bir tek kula nasip olmuştu.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim