Seminerin sunumunu yapan Alpaslan Yeşilkaya, Konya KYK Alaaddin Yurdunda görevli manevi danışmanların davetiyle böyle bir programın organize edilmesinin çok anlamlı olduğunu belirterek, toplumumuzun ihtiyacı olan ve sayısız faydayı barındıran okçuluğun böyle bir programa konu edilmesinin hedefi 12’den vurduğunu söyledi.  

Okçuluk yitik mirasımız

Okçuluğun yitik mirasımız olduğunu ifade eden Yeşilkaya, tarihte ecdadımızın yay/ok yapım tekniği, sanatı ve okçuluk kaabiliyeti açısından zirveyi yakaladığını, dünya da milletimizin okçuluktaki başarısının ülkemizden daha iyi bilindiğini ve takdir edildiğini belirtti.

Okçuluk hakkında 40’ın üzerinde hadis bulunduğunu ve bazı alimlerce atıcılığın farz-ı kifaye olarak görüldüğünü ifade eden Yeşilkaya, günümüzde çokça görülen stres, odaklanma bozukluğu, anti sosyal yaşam gibi bir çok rahatsızlığa tedavi olarak okçuluğun değerlendirilebileceğini, madden ve manen güçlü nesiller için bu sporun 7 den 77’e tüm yaş gruplarınca yapılabileceğini söyledi.

Tesis ihtiyacının karşılanmasıyla okçuluk layık olduğu değeri kazanacak

Son yıllarda yapılan yayınlarla tarihimize olan ilginin artması neticesinde ata sporlarına sahip çıkılmaya başlandığını belirten Yeşilkaya, toplumu örgütlemekle görevli kurumlarca özellikle okçuluk gibi sporlara gereken önemin verilerek, ihtiyacımız olan birçok hedefin gerçekleşmesinde öncü olunabileceğini ifade etti. Yeşilkaya, İstanbul Okçular vakfı bünyesinde bulunan tesislerin benzerlerinin veya daha iyilerinin tüm şehirlerimizde açılıp faaliyet göstermesiyle, atalarımızla özdeşleşmiş ve kahramanlık nişanemiz olan bu sporun canlandırılarak, layık olduğu değeri kazanmasının önünün açılabileceğini belirtti.

Editör: TE Bilisim