Doya doya gezilecek bu şehirde binlerce önemli tarihi ve turistik yer bulunuyor. Bunların hepsini gezecem derseniz, 3-4 ayınızı alır. İstanbul’da turist olarak geçirdiğim 27 günlük sürenin ardından hala İstanbul’da gezilecek yerler arasında göremediğim yerler bile var diyebilirim. Bu yüzden, belli başlı yerleri görerek muhteşem bir İstanbul gezisi için bu 10 yerden kendinize liste çıkarabilirsiniz.

İstanbul'da gezilecek ve görülecek yüzlerce yer bulunuyor. Bu turistik yerler öyle 1-2 günde gezilecek yerlerden değil. Tabi sadece süper turistik olan Sultanahmet Camii, Ayasofya, Topkapı Sarayı veya Yerebatan Sarnıcı gibi yerleri görmek istiyorsanız, 2-3 gün İstanbul için yeterli olacaktır.

Eğer İstanbul'a 2-3 günlüğüne gitmeyi planlıyorsanız planınız 4-5 gün veya daha fazlası olarak yeniden düzenleyin derim. Bu şehirde keşfedilmesi gereken akıl almaz güzellikte yerler bulunmakta.

İstanbul'u İstanbul yapan hemen hemen birçok yer Avrupa Yakası'nda bulunuyor. İstanbul'da sayılı günleriniz varsa, öncelikle gezinize Avrupa Yakası'ndan başlayın derim. Tabi adalara da gitmeyi planlıyorsanız, 1 gününüzü de adalar için ayırmanız da yarar var.

İstanbul'un Görülmeye Değer Yerleri

Öncelikle İstanbul'un hem yerli hem de yabancı turistler bakımından popüler olan yerlerini kısaca açıklayalım daha sonra listemize geçebiliriz. İstanbul'da gezilecek yerler arasında ilk olarak Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı, Galata Kulesi, Dolmabahçe Sarayı ve Gülhane Parkı gibi yerler gelmekte. Bu süper turistik yerleri zaten gezeceğinizi düşünüyoruz. Bu yüzden listemize bu süper turistik yerleri eklemiyoruz.

1.BALAT

İstanbul'da daha çok yerli turistler tarafından tercih edilen Balat, rengarenk evleri, eşsiz atmosferi ve birbirinden güzel-şirin kafeleriyle eşsiz bir deneyim sunmakta. Önümüzdeki yıllarda yabancı turistlerin de uğrak yerlerinden olacağı söylenen bu mahalle şahane. Ulaşması biraz zor olsa da imkansız değil. Bu yüzden bu rengarenk mahalleye göz atın derim.

2.PİERRE LOTİ TEPESİ

Şüphesiz İstanbul'da gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer alana bu süper turistik tepe, yerli-yabancı turistlerin en çok görmek istediği yerlerden diyebilirim. Eşsiz manzarası sayesinde popüler olan bu tepeye gidip gözlem kulesinden birkaç fotoğraf çekmeden olmaz.

3.ÇENGELKÖY

Çengelköy, daha çok kahvaltısı ve denize nazır mekanları ile ünlü olan yerlerden. Eğer hafta sonu veya hafta içi güzel bir kahvaltı mekanı arıyorsanız, aradığınız Çengelköy'de fazlasıyla bulabilirsiniz. Burada mekan seçimi yaparken de markalardan uzak durmanızda yarar var. Fiyatlar süper pahalı olabiliyor. Bir yerde kahvaltı tabağı 50 lira iken diğerinde 200 lira olabiliyor. İstanbul'da gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz bu bölgeye de mutlaka göz atın derim.

4.İSTİKLAL CADDESİ

Gelelim İstanbul'u İstanbul yapan en güzel caddelerden birine. Dünyaca ünlü bu cadde neden hala ünlü anlamış değilim. Fakat tarihi yapıları ve güzel mekanları ile İstanbul'un gezilecek en güzel yerleri arasında diyebilirim. İstiklal Caddesi'nde yürümek biraz zor. Özellikle o insan kalabalığın arasında yürümek daha da zor. Ara sokaklarda yer alan restoranları ve kafelere kaçın. Buralarda güzel mekanlar bulabilirsiniz.



İstanbul'da konaklama için henüz bir seçim yapmadıysanız İstanbul'da nerede kalınır ? adlı yazımıza göz atarak şehirdeki en ideal konaklama bölgelerini ve bölgelere özel otel tavsiyelerini fazlasıyla bulabilirsiniz.

5.KAPALI ÇARŞI

İstanbul'un en eski ve en popüler çarşılarından biri olan Kapalı Çarşı, İstanbul gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz güzel yerlerden. Binbir çeşit ürünün satıldığı bu çarşıda nostalji yaşamakta pekala mümkün.

6.YILDIZ PARKI

İstanbul’un en güzel parklarından biri olan Yıldız Parkı, yemyeşil alanı, köşkleri, gölü ve eşsiz manzarasıyla şehirde mutlaka görülmesi gereken yerlerden. İstanbul'un en yeşil alanlarından biri olan bu parkı da mutlaka listenize ekleyin derim.

7.PANORAMA 1453 MÜZESİ

Topkapı’da bulunan bu müze, bir odada İstanbul’un Fethi’ne tanıklık edebileceğiniz müzedir. Top sesleri, Mehter Takımı ve At kişnelemelerinin efektler ile muhteşem bir şekilde sunulduğu bu yeri mutlaka görün. Eşsiz bir görüntüye sahne olan bu müzeyi de İstanbul'da görülmesi gereken yerler listenize mutlaka ekleyin derim.

8.BÜYÜKADA

Fayton ve bisikleti ile meşhur bu büyük ada da İstanbul'da kaçırılmaması gereken yerlerden. Fayton'a binseniz atları zorluyorsunuz diye eleştiri alırsınız. Bisiklete binseniz o süper dik yokuşları bisikletler ile çıkamazsınız. Yani sonuçta adayı gezmeye geldiniz. Bu yüzden millet ne diye çekinmeyin faytona binin ve adayı karış karış gezin.

9.EMİRGAN KORUSU

İstanbul'da benim en beğendiğim yerlerden biri de Emirgan Korusu'ydu. Gerek yemyeşil alanı gerekse damat-gelin kalabalığıyla farklı bir atmosfer sunmakta. Türk Gelin ve Damatların büyük bir bölümünü bu park içerisinde görebiliyorsunuz. Ayrıca kahvaltı yapabileceğiniz yerleri de bu koru içerisinde bulabilirsiniz.

10.SÜLEYMANİYE CAMİİ

İstanbul'da Sultan Ahmet Camii'nden sonra en çok beğendiğim camii olan Süleymaniye Camii dev ihtişamı ve görkemli yapısı ile yerli yabancı turistlerin akınına uğruyor. Eşsiz güzellikte mimari yapısı ile dikkat çeken bu camii çevresi de güzel manzaralara ev sahipliği yapmakta.

İstanbul'da gezilecek yerler tabi ki bu liste ile sınırlı değil. Fakat kısa bir İstanbul gezisi için süper popüler yerlerden sonra zamanınız kalırsa bu 10 yere de mutlaka göz atın derim.

Editör: TE Bilisim