Hoskoviç "Aliya İzzetbegoviç Erdoğan'a Saraybosna'ya sahip çıkması için özel talepde bulunduğunu söyledi"

Çok sayıda Sanatseverin katıldığı "Fehim Huskoviç'in Dokunuş" isimli kişisel resim sergisi 16 Nisan ile 12 Mayıs tarihleri arasında açık olacak. Yapılan açılışta,Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın,Kültür müdürü Veli Koç,Profesör Huskoviç ve bir kısım yakını serginin kurdelasını birlikte kesti.

İstanbul Times Haber Merkezi

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın açılış öncesi şunları söyledi "Pfofesör Fehim Huskoviç hocamız Zeytinburnu'muzda 83.kişisel resim segisini açarak sanatseverlere birikimlerini tanıtma imkanı bulacak. Zeytinburnu'nun kuruluşunda evlad-ı fatihan dediğimiz bir çok Rumelili vatandaşımız zamanında göç ederek ilçemizin gelişimine katkıda bulunmuştur"dedi. 

Profesör Fehim Huskoviç ise şunları söyledi "
Bugüne kadar üçü Ankara'da olmak üzere toplamda yurt içi ve yurt dışı  83 kişisel resim sergisi açtığını ifade ederek ZKS'de açtıkları 83.kişisel sergisinin çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Huskoviç Zeytinburnu tam İstanbul'un ortası. Bugün açtığımız resim sergimiz 12 Mayıs 2015 tarihine kadar sanatseverlerin istifadesine açık olacak. Bu serginin açılmasında bize yer tahsis eden Zeytinb urnu Belediye başkanı Murat Aydın'a ve emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarına çok çok teşekkür ederim" dedi. 

Açılıştan sonra sergiyi gazerken Belediye Başkanı ile sohbet eden  Profesör Fehim Huskoviç'in açıklamaları ilgi uyandırıcı idi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'da basın mensuplarını yanına çağırarak Huskoviç'ten biraz önce söylediği sözlerini yenilemesini rica edince şunları söyledi "Ben aynı zamanda Saraybosna'da güzel sanatlar akademisinde üyeyim. Merhum Aliya İzzetbegoviç ölmeden önce Saraybosna ALLAH'sız ve Erdoğansız kalmasın demiştir diyerek Recep Tayyip Erdoğan'ın Saraybosna için çok önemli olduğunu söyledi.

Hoskoviç'in bu sözleri üzerine B
aşkan Murat Aydın sayın  Huskoviç'in ifade ettiği sözler üç aşağı beş yukarı balkanlarda ki Müslüman toplulukların ortak bir ifadesi gibidir dedi.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)




Editör: TE Bilisim