Divan edebiyatı alanındaki araştırmalarıyla dikkat çeken Pala'nın Küçükçekmece'de her ay gerçekleştirdiği 'Fuzuli Okumaları' adlı söyleşisine Küçükçekmecelilerin ilgisi yoğundu.

Söyleşide, Fuzuli'nin gazellerinden yola çıkarak hayata dair değerlendirmelerde bulunan yazar, bu kez ünlü Divan edebiyatı şairinin, 'Çeşm-i Giryanım Görüp' dizeleriyle başlayan gazelini katılımcılarla paylaştı.

Hırsa kapılmayın
Hayatta çok fazla gülenlerin, daha çok dünya hırsına sahip olduğunu belirten İskender Pala, 'Dünya bir gölge gibidir. Siz arkasından koşarsınız. O, önünüzden daima kaçar. Siz de kovalarsınız. Eğer sahip olduğunuz dünyaya karşı ilgiliyseniz, daha çok gülmek daha eğlenmenin peşine düşersiniz ve bu dünyada çok gülmek çok da önemli değildir.' diye konuştu.

Ruh hastalıklarımız var
'Çağın en büyük hastalıklarından birisi gönül hastalığıdır' diyerek, sözlerine devam İskender Pala, ' Pek çok derde çare bulduk. Ama bu hastalığa bulamadık. Ruh hastalıklarımız var. Bu yüzden çağımız sancı çekiyor. Bakış açılarımızı değiştirmeliyiz. Gözlerimiz zaten kirli, kalplerimizi de karartmamalıyız.' dedi.

Sevgili bir tanedir
Ünlü yazar, 'Gerçek aşıklar başkası için kendisinden fedakarlık yapanlardır. Aşık dediğin fedakarlık yapar. Kim, hayatından vazgeçip başkası için fedakarlık yapıyorsa aşıktır. Allah da böyledir. Kullarından da bunu bekler. Sevgili birtaneyse kalbimize onun görüntüsü yansımalı. Görüntü üzerine görüntü olmaz. diyerek, sözlerini 'Başkalarına kulluk yapmayın. Allah’ın acımasızlığı kuluna şefkatindendir.' cümleleriyle noktaladı.
 
Editör: TE Bilisim