İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Cemal Reşit Rey Konser Salonu, dünyaca ünlü müzik gruplarını İstanbullularla buluşturmaya devam ediyor. İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), 2014 Grammy ödüllerinde “En İyi Caz Topluluğu Albümü” ödülünü kazanan Night In Calisia topluluğunu Türkiye’de ilk kez müzikseverlerle buluşturacak.

Amerikalı ünlü trompetçi Randy Brecker, Polonyalı caz piyanisti ve besteci Wlodek Pawlik ve Kalisz Filarmoni Orkestrası’ndan oluşan Night In Calisa, Şef Adam Klocek yönetiminde 28 Ekim Salı günü 20.00’de CRR sahnesinde müzikseverlere unutulmaz bir caz gecesi yaşatacak.

En iyi caz topluluğu seçilen Night In Calisia CRR’de
Polanya’nın en eski şehri olan Kalisz’in 1850. yılı kutlamaları için hazırlanan “Night In Calisia” projesi, Kalisz Filarmoni Orkestrasının direktörü Adam Klocek’in Wlodek Pawlik’ten bir kompozisyon yazmasını istemesiyle başladı. Daha sonra Randy Brecker, Wlodek Pawlik Trio ile Adam Klocek şefliğindeki Kalisz Filarmoni Orkestrası bir araya geliyor. Topluluğun yaptığı albüm altı parçalık caz süitinden oluşuyor. Albümün ilk parçası, caz müzik tarihinin efsane ismi Dizzy Gillespie’in “A Night In Tunisia” eserinden esinlenilen albüme de isimini veren Night in Calisia’dır. Albüm, 2012 yılında Polonya gazetesi Rzeczpospolita tarafından “Yılın Caz Albümü”, 2013’te Grand Prix Jazz Melomani tarafından “Yılın Albümü” seçilmiş, son olarak da 2014 yılında “En İyi Caz Topluluğu Albümü” dalında Grammy ödülü kazanmıştır.
 
Editör: TE Bilisim