Yeni sanat sezonu Maslak’ta güçlü mesajlar içeren bir sergi ile açılıyor. Yıl boyu sanatla iç içe bir yaşam seçeneği sunan 42 Maslak, çağdaş sanatçıların yaratıcı eserlerine ev sahipliği yapmaya yeni dönemde de devam edecek.

Gama Art Gallery’nin Contemporary İstanbul’da yer alan “Nereden geldik? Biz kimiz? Nereye gidiyoruz?” sergisi, fuarın hemen ardından sanatseverlerle Art!SPACE Gallery’de buluşmaya devam edecek.

Afrika kökenli Ubuntu felsefesinden yola çıkarak sergi konseptini geliştiren sanatçılar “İnsanlar sadece diğer insanların varlığıyla varolabilir” görüşüne bağlı kalıyor. Sanatçılar “Hiç olmadığı kadar birbirimize bağımlıyız. Eşitsizlik ve iletişimsizlik kargaşasında insanlık, hızla gelişen bilim ve teknolojiye, çevresel değişimlere adapte olmaya çalışıyor. Bilinmez bir geleceğin kaygısı kaosa dönüşebiliyor” düşüncelerinden hareketle, temel kavramsal değerlerin sorgulandığı görsel bir platform oluşturmayı amaçlıyor.

Üç başlık altında işlenecek sergide “Nereden Geldik?” başlığı altında Beril Gülcan ve Havva Marta’nın, “Biz kimiz?” başlığı altında Yiğit Dündar, Emile Gotmann ve Burcu Urgut’un, “Nereye gidiyoruz?” başlığında ise Nilay Özenbay, Melike Uçku ve Yiğit Yazıcı’nın eserleri yer alıyor.

19 Eylül-10 Ekim tarihlerinde gösterimde olacak serginin çekirdeğinde güncel sorunlara bir çözüm arayışı ve pozitif bir yaklaşımla tartışmalara açık bir davet bulunuyor.

“Nerden geldik? Biz kimiz? Nereye gidiyoruz? (19 Eylül-10 Ekim2017)

Açılış:

19 Eylül Salı saat 19.00, 42 Maslak Art!SPACE Gallery

Ziyaret saatleri:

Pazartesi - Cuma 09:00 - 19:00

Cumartesi - Pazar 10:00 – 18:00

42 Maslak Art! SPACE Gallery

Tel: 0212 276 00 42

Editör: TE Bilisim