8 AYDA GELEN BAŞARI

Ev kadınlarının günlük yaşamlarını aksatmadan devam ettirebildikleri kurslarda, kursiyerler kısa sürede çeşitli sanatların inceliklerini öğrenerek yetenekleri geliştirme imkanı buldular.

Avcılar Halk Eğitim Merkezi 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Nurhan Kala Şahin Atölyesi Öğrencileri, Aysun Yıldızhan, Hanife Öztürk Dolaşır, GülnaziHasanağa, Ebru Bozkurt, Esin Dokuz, Ziyneti İsmailova Durak, V. Oya Ermiş, Büşra Erbay, Ayşe Yıldız, Meral Kapukaya ve Leyla Asyalı’nın 8 aylık süreçte yaptığı El Sanatları, “NAZAR” Yağlı Boya Resim Sergisi adı altında sergilendi.
Serginin açılış törenine Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan TOPRAK BENLİ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sahre Köksal ile çok sayıda davetli de katıldı.

BAHAR DÖNEMİ YAĞLI BOYA RESİM SERGİSİ “NAZAR”

Davetlilerin büyük beğenisini toplayan sergininKüratörü V. Oya Ermiş yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Tarihte ilk çağlardan günümüze kadar güçlü bakışın simgesi olan “NAZAR” sergimize alışılmışın dışında ezberlerden uzak bir isim olarak doğdu kalplerimizde. Avcılar – Halk Eğitim Merkezi 2013-2014 eğitim öğretim yılında Nuran KALA ŞAHİN atölye öğrencileri olarak “NAZAR” konulu yağlıboya resim sergisinde” Kadın” ve “Kadının Gücü ”nü sizlere sunmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz.
Yaptığımız tüm yağlı boya eserlerimizde bahar dönemi sergimiz “NAZAR” ile yaratıcılığımızın sonucu, resim dili ile kurguladığımız özgün sergimizi siz değerli sanatseverler ile paylaşıyoruz. Alışılmışın dışında yepyeni ve güçlü imgeler kullandık. Özgün eserlerimizdeki kişisel fırça vuruşlarımız ve yaratıcı üsluplarımız ile temamız BAKIŞ olan Nuran KALA ŞAHİN Atölyesi öğrencileri ve kadınlar olarak siz sanatseverlere sunmaktan gurur duyuyoruz.

Yağlı boya tablolarımız, Kadının toplumumuzda var olan, kalıplaşmış yer yer daraltılmış ve bastırılmış ve bazen de kötürümleştirilmiş güç ve değerlerinin, tam tersine kadının varlığının önemine vararak bir örnek timsali yola çıktığımız sanatsal gücümüzü enerjimizi kadını daha da özgürleştirmek için sarf ettiğimiz bir çabanın neticesidir. Arzumuz bu güzellikleri sizlerin zihinlerinizde hissettirmektir.

Şimdi artık siz değerli sanatseverleri Avcılar- Halk Eğitim Merkezi 2013- 2014 yılı Nuran KALA ŞAHİN Atölyesi öğrencileri olarak “NAZAR” Yağlı boya resim sergisinde kadın ve kadının gücü yaptığımız tüm yağlı boya eserlerimizle sunarak engin bir sanat yolculuğuna, tuvallerimizde bir rüya davet ediyoruz.

Avcılar- Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Sn. Sahra Köksal’a
2012- 2014 Eğitim öğretim yılında Nuran KALA ŞAHİN Atölyesi öğrencileri ve sanatsever kadınlar olarak “NAZAR” yağlı boya resim sergi projemizin hayata geçmesinde sağladığı kıymetli destekler için teşekkür ediyoruz.  Ayrıca Nuran KALA ŞAHİN öğretmenimize, bizlere öğrettiği Resim sanatının kraliçesi olan yağlı boya tekniği, inceliği ve ipuçlarını imgeler vererek öğreten, en önemlisi Resim Sanatı ve Resim Sanatına doğru bakışı görmemizi sağlayan, bizlere yol çizen ve biz kadınlara tuvallerimizde yeni ufuklar açan Sn. Nuran KALA ŞAHİN öğretmenimize göstermiş oldukları destek ve önem için teşekkür ederiz. Bu soluklu yaratıcı projeye imza atan ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz”

3 gün süren sergiyi ziyaret eden vatandaşlar bol bol fotoğraf çekip, kursiyerler ile sohbet etti.
 
Editör: TE Bilisim