Sanat ve magazin dünyasını karıştıran şikayet. Müzik piyasasının iki dev kanalı Number One ile Power TV, RTÜK’e yapılan bir şikayetle karşı karşıya geldiler. Number One, “müstehcen klip oynattı” diyerek rakibi Power’ı RTÜK’e şikayet etti. RTÜK de, MHP’li üye Arif Fırtına’nın AKP’li üyelerle aynı yönde oy kullanması sonucu Power TV’ye ceza kesti. Bir müzik kanalının, ilk kez bir başka bir müzik kanalını şikayet etmesi sanat ve magazin dünyasında büyük yankı yarattı.

Number One’nın ait olduğu “Bir Numara Radyo ve TV AŞ”nin avukatı Mustafa Kemal Ernalbant, Power TV’de yayınlanan “Backstage” adlı klibi, “müstehcen olduğu” gerekçesiyle RTÜK’e şikayet etti.

ERKEĞİN ÜSTÜ ÇIPLAK, ŞİKAYETÇİYİZ

RTÜK uzmanları, şikayete konu olan kliple ilgili yayını izlediler ve yayının, klipten ziyade, klibin, ilgili sanatçı tarafından yapılan tanıtımına yer verdiğini belirlediler. Number One’nın avukatının şikayetine konu olan “müstehcen” sahnelerde de, vücudunun üst kısmı çıplak şekilde yatan bir erkeğin, yine bikini üstü giyen bir kadının ve ayakta duran bir erkeğin bikinili bir kadını kucağında tuttuğu kısa süreli görüntüler yer aldı.

RTÜK uzman raporunda, “Bu görüntüleri müstehcenlik taşımaz” dedi ve yayın ihlali olmadığını savundu.

Ancak Üst Kurul, uzman raporuna rağmen, “Yayın, çocuk ve gençlerin gelişimine olumsuz etki eder” diyerek Power TV’ye 13 bin 601 TL idari para cezası kesti.

Ceza kararı, AKP’li 4 üyenin yanısıra, Başkanvekili MHP’li Arif Fırtına’nın da oyuyla alındı.

Editör: TE Bilisim