Mevlana için 737 yıllık Özlem

Ne olursan ol yine gel” ve “Her ne istiyorsan kendinde ara” “Hamdım piştim yandım” sözleri ile ön plana çıkan Hz. Mevlana vefatının 737.yılında İstanbul’un bir çok ilçesinde düzenlenen anma programları ile yad edildi.Başakşehir belediyesi de Mevlana'yı anma programını Çınar koleji Kültür merkezinde yüzlerce kişinin katılımı yaptı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Prof Dr.Cihan Okuyucu’nun Hz.Mevlana ile alakalı yaptığı kısa sunum beğeni ile izlendi. Prof.Okuyucu’ dan sonra Ayan Musiki Topluluğu Mevleviliğin tüm ritüellerini katılımcılar uygulamalı bir şekilde izletmeleri de geceye ayrı bir güzellik kattı.

Kimler katılmıştı ?

Ak Parti Başakşehir ilçe başkanı Ahmet Selim Köroğlu,yardımcısı Ahmet Akın, Başakşehir Belediye başkanı yardımcısı Haluk Dikbaş,Başakşehir Mahalle muhtarı Fatih Mehmet Yıldırım, Gazetemiz imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner, başta olmak üzere çok sayıda insanın  izlemeye geldiği ŞEB-İ ARUS töreni oldukça verimli geçmesi gözlerden kaçmadı. 

Mevlana’nın sözleri ve hakkında yararlı bilgilerin yer aldığı 50 sayfalık muhteşem kitapçık  bazı katılımcılar tarafında eleştiri konusu oldu.

Bazıları da kitapçığın çok güzel ve yararlı olduğunu iddia ederken,bazıları da belediyenin halkın parasını bu tür tanıtım ve reklama yönelik işlerde kullanarak yanlış yaptığı iddiasında bulunmaları ayrı bir tartışma konusu olarak geceye damga vurdu. 

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim