Çetiner ;"Mütevazi olunca bu ülkede kimse size hak ettiğiniz değeri vermiyor"

İstanbul Times Yayın Grubu İmtiyaz sahibi ve ilk baskısı 1993 yılında,4.basımı da 2005 yılında yapılan Malatya Kitabının yazarı sarı basın kartı sahibi Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner Malatya Belediyesine kırgın olduğunu söyledi.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Çetiner şunları söyledi "Benden önce Malatya ile alakalı kitabı satılan Merhum Ahmet Şentürk hakka yürüdükten sonra Malatya'da eğitim ve öğretim gören talebelerimizin kaynak eser olarak faydalanacakları bir eser yoktu.

Malatya (Kışla) Atatürk caddesinde Kitap Kırtasiye işi yaptığımız için 1990 yılından sonra Malatya Kitabına ihtiyaç had safhada idi.  Her gün gelip Malatya Kitabı var mı diyen öğrencilerimizin derdine çare olmak adına Malatya kitabını yazmaya başladım. İlk basımı 1993 yılında çıktı.

O günden bu yana onbinlerce öğrenci yazdığım kitap ile ilimizi ve çevremizi tanıyalım ünitesini işlediler. Kitabımı okuyan bir çok öğrencimden memnun edici övgüler aldım. Halende alıyorum.

Ahmet Çakır yönetimindeki Malatya Büyükşehir Belediyesi 4 yıldır Malatya'da Kitap fuarı yapıyor. Malatya kitabı var mı yok mu ? var ise yazarı kim diye bir arayışa girselerdi bana ulaşmaları zor olmazdı.

Malatya kitap fuarında MALATYA kitabının yazarı olmazsa bu benim için değil fuarı yapan kurum için bir eksikliktir. Tabi bunun için benim yapacağım çok şey yok.Belediye başkanının Kültür müdürü bu konuda eksikliğini fark etmelidir.

Malatya Kitap fuarı bu senede ilin kitabını yazan yazarın olmayışını yaşamak zorunda bırakıldı diyen Hüseyin Çetiner,Malatya kitap fuarına davet edip imza günü yapılmasını isterdim diyerek 4 yıldır unutulmuş olmanın kendsini üzdüğünü söyledi".
 

Malatya Kitap fuarına Malatya Kitabının yazarı 4 yıldır pas geçiliyor

Hüseyin Çetiner ilmin izzetini ayaklar altına alıp Malatya Belediyesine zorla kendimi kitap fuarına davet ettirecek değilim diyerek şunları söyledi "Eğer Malatya Büyükşehir Belediyesi kitap fuarı yapıyorsa basit bir ön araştırma yapsayda şu an satışta olan tek Malatya kitabının yazarı olarak bana ulaşması çok kolay ve çok basit olduğu halde böyle bir çalışma yapmadan kitap fauarı düzenlemesinde ciddi bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan fuarın açılışına katılacak. Orada 22 yıldır satışta olan Malatya Kitabının yazarından Malatya ile alakalı bilgiler alasaydı kanımca çok şık ve güzel olurdu. Malatya Büyükşehir belediyesi Kültür müdürü ve basın yayın daire başkanlarının eksikliklerini görüp benden helallik dilemeleri gerekir. Doğrusu 4 yıldır beni görmezden gelmelerine üzülmedim dersem eksiklik olur diyen Çetiner Malatya kitap fuarının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim