Madrinliler Hayatın her alanında etkin

 

Merkezi İstanbul Bahçelievler ilçesinde bulunan ve başkanlığını,iş adamı Fuat Bodur’un yaptığı Mardinliler Derneği İstanbul’da bir çok sosyal,ekonomik ve kültürel alanda üyelerine destek olmaya devam ediyor. Dernek her akşam 400 kişiye iftar ve aş dağıtımı yaparak büyük bir hizmet yapıyor.

 

İstanbul Times Haber Merkezi /Özel Haber

 

 

 Bahçelievler Belediyesi Hasan Doğan tesislerinde yaptığı gece ile  adeta Mardin’i İstanbul’da yaşayana dernek üyelerini Mardinli sanatçılar . Mahmut Mardini,Kenan Uçkan,Muhsin Özalkan,Murat Akgün ve Cezayir türküleri ile Mardinlileri coşturdular.

 

Mardinli sanatçılara etkinlik sonunda ise Şırnak Milletvekili Emin Dindar

İst Milletvekili Nurettin Nebati,Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu,Marev Başkanı İbrahim Biter,Viranşehirliler Dernek Başkanı Necati Erol,sanatçılara Mardin’e ve Mardinlilere yaptıkları katkılarından dolayı bir plaket takdim etiler.

 

Dernek’te hem İftar veriliyor hem de Erzak dağıtımı yapılıyor

 

Mardinliler Derneğinde ihtiyaç sahibi ailelere  ramazan dolayısıyla her akşam 400 dolayında kişiye iftar yaptırılarak erzak dağıtımı yapılıyor.

 

Her akşam iftar sofrasının kurulduğu  Mardinliler derneğinde gelenler adeta Mardini yaşıyorlar.

 

Dernek başkanı Müteahhit İşadamı Fuat Bodur gazetemize yaptığı açıklamada “hiçbir siyasi ve ticari beklentisi olmadığını tek amacının Mardin kültürünü yaşatmak ve Mardinli hemşehrilerine destek olmak olduğunu ifade etti.”Bodur Mardin Derneği başta olmak üzere bir çok Vakıf,Dernek ve STK.da görev alarak ülkesine yararlı ve faydalı olmak istediğini söyledi.

 

Develioğlu‘na Mardin Derneğinden Plaket

 

Merkezi Bahçelievler ilçesinde bulunan Mardinliler derneği,iki dönemdir halkın oyları ,le başkan seçilen Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’na başarılı hizmetlerinden dolayı bir plaket Verdi.

 

Mardin Kültürü Yaşatılıyor

 

Bahçelievler Hasan Doğan Spor Kompleksinin önünde belediyenin kurduğu yöresel etkinlikler kapsamında Mardinliler derneğinin standına buluşan hemşehriler hem sohbete diyorlar hem de derneğin ikramı olan kaçak çayları içerek Mardine dair eski anılarını tazeleme imkanı buluyorlar.

 

İstanbul Times Gazetesi olarak gecelerini baştan sona takip ettiğimiz ve başkanlığını Fuat Bodur’un yaptığı Mardinliler derneği   İstanbul da sosyal bir boşluğu gideriyor.

 

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim