Eğitim öğretim yılı başlamak üzere. Aileler eğitim yılı için hazırlanırken aynı zamanda çocuklarının internette daha fazla zaman geçiriyor olma ihtimaline karşı da hazır olmalılar. Çocuklarının internette neler yaptığını ve ne gibi tehditlerle karşılaşabileceklerini anlamak ebeveynlere çocuklarını koruma konusunda büyük yardım sağlıyor. Kaspersky Lab ve iconKids&youth tarafından yürütülen Growing Up Online-Connected Kids anketinin sonuçları  8-16 yaş arası erkek ve kız çocuklarının internette farklı davranışlar sergilediğini ve dolayısıyla onları güvende tutmanın yollarının da farklı olduğunu gösteriyor.

SOSYAL AĞLAR

Kız çocukları akıllı telefon kullanmayı severken erkek çocukları bilgisayar ve oyun konsollarını tercih ediyor. Erkek çocukları bilgisayar oyunlarına bağımlı olmaya daha meyilliler. Günlük internet aktiviteleri arasında bilgisayar oyunları kız çocuklarınkinden daha fazla bulunuyor. Kız çocukları ise sosyal ağ ve hızlı mesaj uygulamarı aracılığıyla iletişim kurmayı daha çok tercih ediyorlar. En sevdikleri iletişim aracı sorulduğunda kız çocukları telefon konuşmaları ve mesajlar cevabını daha çok veriyorlar.

KIZLAR ÇEKİNGEN

Muhtelemen sosyallikleri sebebiyle kız çocukları bilgi kaynağı olarak aile bireyleri ve arkadaşları seçerken, erkekler için internete daha çok başvuruyor. Kız çocuklarına nazaran erkek çocukları interneti nasıl kullanmaları ve internette kendilerini nasıl korumaları gerektiğini bildiklerini düşünmeye daha yatkınlar. Aynı zamanda ankete göre, erkek çocukları kız çocuklarından daha az çekingen. Sosyal ağ sitelerinde çok fazla kişisel bilgi paylaşıp kendilerini olduklarından daha yaşlı gösteriyorlar. Ayrıca cihazlarındaki ebeveyn kontrollerini aşmaya ve internette yaptıklarını ailelerinden saklamaya çalışıyorlar. Erkek çocukları çocuklar için uygun olmayan içerik sitelerine kız çocuklardan daha fazla giriyorlar.

Güncel ürün kullanın

Kaspersky Lab Tüketici Faaliyetleri Yöneticisi Andrei Michola “Araştırma gösteriyor ki erkek çocuk ebeveynleri çocuklarının internette neler yaptıklarıyla yakından ilgilenmeliler. Ele avuca sığmaz çocuklarını, çocuklar için üretilmemiş oyunlar gibi istenmeyen ve tehlikeli bilgilerden koruyabilmek için aşılamaz aile kontrol ürünleri kullanmalılar ve bu ürünler güncel olmalı. Aynı zamanda kız çocuğu ebeveynleri de çocuklarının internette kimlerle konuştuğuna daha fazla dikkat etmeliler. Sosyal ağlar ve mesaj uygulamaları çocukların özgüvenlerine zarar verebilecek amaçlar taşıyan şüpheli kişiler tarafından sıklıkla kullanılıyor” dedi.

Editör: TE Bilisim