Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin artık bir gelenek haline gelen ve bu yıl 11.sinin düzenlediği kitap okuma yarışmasına tüm Zeytinburnu halkı yoğun bir ilgi gösterdi. 11 Nisan Cumartesi günü kayıtları tamamlanan ve 7’den 70’e her yaştan üyenin ilgi gösterdiği yarışmanın katılımcı sayısı 6 bine yaklaştı. Binlerce kitap ise ödünç verildi. Kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasına katkı sağlamak ve okumayı teşvik etmek amacıyla organize edilen ve Zeytinburnu ilçesinde her yıl bir şenlik havası estiren yarışmada katılımcılar artık büyük bir heyecanla 2 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek sınavı bekliyor.

İstanbul  Times  Haber Merkezi

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu halkının yarışmaya ilgisinden ve kitap okuma duyarlılığı kazanmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kitap okumayan ve onlarla dost olmayanların, hayatı okumada, olup bitenlere ve kendilerine yön vermede zorlanacakları düşüncesiyle, üyelerine farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ve Bilgi Evleri’nin de bu amaçla hizmet verdiğini belirterek, yoğun ilgi gösteren tüm Zeytinburnu halkına teşekkür edip katılımcılara başarılar diledi.

Aydın, “Okumak Sizden, Ödüllendirmek Bizden” sloganıyla geleneksel olarak düzenlenen kitap okuma yarışmasının, bu yıl on birincisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek: “emeği geçen ve destek veren tüm Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelimize, ilçemizde yer alan tüm resmi ve özel okullardaki idareci ve öğretmenlerimize en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim