Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri tarafından düzenlenen 5. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nda kazananlar ödülleri düzenlenen tören ile verildi.
 
ISTANBUL TIMES/HABER MERKEZİ
 
Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törene Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile birlikte çok sayıda protokol üyesi katıldı. 5. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması 10 Mayıs 2009 Pazar günü yapılan sınavla tamamlandı. 30 Mart Pazartesi günü başlayan ve 40 gün boyunca devam eden yarışma heyecanı sınavın tamamlanmasıyla doruk noktaya ulaştı. Bu büyük heyecanı yaşayan yüzlerce üye Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde yapılab ödül töreninde bir araya geldi. Renkli dakikaların oluştuğu ödül töreninde, minik öğrenciler ve kitap sevdalısı yaşlılar, bir arada olmanın keyfini yaşadı. Kültür Merkezini hınca hınç dolduran kalabalık, Aydın’ın içeri girmesi ile alkış çaldı.
 KEYİFLİ OKUMA
Bu yıl gerçekleştirilen yarışmada 18.570 kitap ve toplam 1.996.289 sayfa okundu. Bu sayfalar uç uca eklendiğinde İstanbul’dan Ankara’ya kadar 453 kilometrelik yola denk geliyor. Ayrıca aynı sayfalarla her biri 7350 metrekarelik tam 7 futbol sahası kaplanabilir. Bu yıl tüm bilgi evi üyeleri sayfalar dolusu kitabı tatlı bir rekabet duygusuyla okumanın ve okuduklarıyla sınava girmenin keyfine vardı. Yarışmada birinci olanlara para ödülü ile sertifikaları verildikten sonra tören sona erdi.
 
 
 
Editör: TE Bilisim