Kazakistan Devleti İstanbul Başkonsolosu Yerkebulan Sapiyev ve eşi konuklarını kapıda karşıladı

Her yaşta sanatçının içinde bulunduğu Kazak Müzik ve dans topluluğu Zorlu Center Turkcel Sahnesinde verdiği konsere yaklaşık olarak Kazak  ve Türklerden meydana gelen 2.000 civarında sanatsever katıldı. İçlerinde Profesör Dr. Nevzat Yalçıntaş,Başakşehir kaymakamı Kâzım Tekin,İstanbul Times Yayın  Grubu Başkanı Gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner başta olmak üzere seçkin bir davetli topluluğun izlediği konserin kareografisi,yönetme şekli ve Baş Konsolosun herkesi kapıda karşılaması izleyenlerden tam not aldı.

İstanbul Times Haber Merkezi  / Haber: Hüseyin çetiner 

Prof.Dr.Nevzat Yalçıntaş gazetemize şunları söyledi

Prof.Yalçıntaş “Türkiye ile Kazakistan tek millet iki devlettir. Biz onların başarısı ile onlarda bizim başarımız ile gurur duyarlar. Bugün  burada kendi alanlarında uzman ulusal Uluslararası başarıları ve  ödülleri olan bir çok sanatçıyı izleme şansımız oldu. Bütün Kazakistanlı sanatçılar görevlerini hakkı ile yaptılar. Ben hepsini can-ı gönülden kutlarım. Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Yerkebulan Sapiyev ve çalışma arkadaşları da Türk misafirperverliği ile konuklarını gayet şık ve nezih bir şekilde kapıda  karşılayarak konsere katılan herkesin mutlu bir şekilde mekandan ayrılmalarını sağladıkları için  kendilerini kutlarım” dedi.

Başakşehir kaymakamı Kâzım Tekin “Muhteşem bir performans dedi”

İstanbul’un en hızlı gelişen ilçesi olan Başakşehir’in kaymakamı  Kâzım Tekin’de dev bir kadro ile verilen konsere katıldı. “Tekin Kazak müzik ve dans topluluğunun sergilediği performansı çok beğendiğini ifade ederek her hareketlerinde ve danslarında emek ve sanat vardı. Bizleri davet eden Başkonsolos Sayın Yerkebulan Sapiyev ve çalışma arkadaşlarına bizi bu kadar güzel bir etkinliğe davet ettiği için çok memnun olduğumu ifade etmek isterim” dedi.

Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner etkinliğin ilk 15 dakikasını izleyip gidecektin  ama ayrılamadık

Yoğun gündemimizden dolayı bir çok programı sonuna kadar takip etme imkanımız çok kısıtlı oluyor. Bize davetiye verildiği zaman kayıtlarımıza konserin ilk 15 dakikasını izleyip ayrılmayı planlıyorduk. Ancak Kazakistanlı sanatçıların ortaya koyduğu emek ve  zarif  hareketlerden dolayı bir türlü salondan çıkamadık. Kazakistan’dan gelen 150 dolayındaki sanatçının ortaya koyduğu performans Zorlu Center’da konser izlemeye gelen bir çok kişiyi memnun etti. Rusya’dan ayrılıp bağımsızlığını kazanan Türk Cumhuriyetleri içinde kültür Sanat ve Eğitim konusunda güzel çalışmalar yapan yeğane devlet hiç şüphe yok ki Kazakistan Cumhuriyetidir. Başkonsolos Yerkebulan Sapiyev ve çalışma arkadaşları ülkelerini İstanbul’da en güzel bir şekilde temsil etmek adına Dış işleri bakanlıklarınca kendilerine verilen vazifeleri en iyi şekilde yapmanın gayretindeler dedi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim