Gençlik Kollarının kuruluş amacı ve geleceğe yönelik faaliyetlerinin ne doğrultuda olması gerektiği ile ilgili konuların ele alındığı organizasyonda, açılış konuşmasını KTV Gençlik Kolları Başkanı Emin Karaçak gerçekleştirdi. Kazak Türkleri Vakfı Başkanı Fazıl Toplu, Prof. Dr. ve Abdulvahap Kara, Vakıf Yönetiminden Ertuğrul Erbaş ve Hatice Hüseyin gibi tecrübeli isimlerin konuşmacı olarak katıldığı programın devamında Vakfın Kültür Müdürü Beşir Köse, Gazeteci Osman Kumandan konu hakkındaki fikir ve düşüncelerini belirtti. Yaklaşık 40 kadar dinleyicinin bulunduğu konferansın sonunda, Vakıf Başkanı Fazıl Toplu gençlerin başarı ve özgüvenlerine teşekkür ve motivasyon olarak ilerleyen günlerde Panorama 1453 müzesine gezi düzenleneceğinin müjdesini verdi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Koray Kamacı

Ayrıca Prof. Dr. Abdulvahap Kara yaptığı konuşmasında: ‘’Biz eskiden çok çile çektik çok mücadeleler verdik. 1980’li yıllarda birkaç arkadaş zar zor bir araya gelip Dernek çalışmaları yaptık. O zamanlar zor şartlar hakimdi ama çok şükür bugün daha güzel işler yapmak için birçok kolaylık var. Ben buradaki bu güzel Gençliği görünce gururlanıyorum. Daha güzel işler başaracağınızdan hiç şüphem yok’’ diyerek gençlere yönelik güzel temennilerde bulundu.

Yine toplantıda konuşan Kazak Türkleri Vakfı Başkanı Sn. Fazıl Toplu’da; gençlerin her daim yanında olduklarının mesajını vererek daha güzel işler başarmak için çok çalışmak lazım ve asla vazgeçmemek lazım dedi. 

Toplantıda söz alan Türkiye Kazakları Milli Sanatçısı Beşir Köse ise, vakıfta açılan Dombıra kursunun ne kadar önemli olduğunu ve katılımın artması gerektiğini belirtti. Ayrıca yine vakıfta açılan Kazakçanın da öneminden bahsetti…
Ayrıca geçtiğimiz günlerde İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan Taykazan ödülü alan Vakıf Kültür Müdürü Beşir Köse’yi ise Kazak Türkleri Vakfı Yönetimi tebrik etti.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim