Çanakkale Ruhu Okunacak 

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin organize ettiği ve bu yıl 11. sini düzenlediği Geleneksel Kitap Okuma Yarışması sonuca doğru ilerliyor. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın, “Bilginin güç olduğu çağda daha çok bilgi için daha çok okumalıyız. Okuyan, düşünen, sorgulayan kendi düşüncesini geliştiren bir Zeytinburnu olacağız.” sözlerinden çıkışla düzenlenen yarışmaya ilgi her yıl katlanarak artıyor.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Yarışmanın okunacak kitapları her yıl olduğu gibi bu yıl da edebiyatın seçkin eserlerinden seçildi. Yarışmacılar bu yıl Mustafa Ruhi Şirin’den Elif Şafak’a, Hüseyin Su’dan İtola Calvino’ya birçok değerli yazarın kitabını okuyacaklar. 23 Mart 2015 itibariyle okuyuculara dağıtılacak kitaplar arasında Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı olması hasebiyle Çanakkale Savaşlarının ruhunu ve ecdadımızın eşsiz kahramanlıklarını anlatan birer esere de her grupta özellikle yer verildi. Mustafa Orakçı’nın Levent Çanakkale’de, Vehbi Vakkasoğlu’nun Çanakkale Arslanları, İsmail Bilgin’in 57. Alay Çanakkale eseri okunacak kitaplar arasında.

Yarışmanın kaybedini yok 

Kayıtları 9 Mart’ta başlayan yarışma,  11 Nisan 2015 Pazartesi günü sona erecek. Yarışmada kitapseverler dört grupta değerlendirilecek. Birinci grupta ilkokul 4 ve 5. sınıflar; ikinci grupta 6, 7 ve 8. sınıflar; üçüncü grupta lise öğrencileri, dördüncü grupta ise yetişkin kitapseverler derecelendirilecek. Yarışmacılar, her gurup için 7’şer adet olarak  bilgievi.org.tr internet sitesinde ilan edilen kitapları 23 Mart 2015 Pazartesi günü itibariyle Zeytinburnu Bilgi Evleri’nden ödünç alabilecekleri gibi; ilan edilen kitabın yazar, yayınevi ve baskı sayısı aynı olmak koşuluyla kendileri de temin edebilecekler. Katılımcılara 2 Mayıs 2015 Cumartesi günü gerçekleştirilecek sınavla, belirlenen kitaplardan çoktan seçmeli test yöntemiyle 100 soru yöneltilecek. Her gruptan kazananların birincileri 2.000, İkincileri 1.500, üçüncüleri 1.000, dördüncüleri 750, beşincileri 500, ve 5,7,8,9 ve 10. Olanlar ise 400’er TL ile ödüllendirilecekler. Ayrıca ilk 3 dereceye girecek olan adaylar ailelerinden iki kişiyle birlikte, tüm masrafları Zeytinburnu Belediyesi tarafından karşılanacak “Ürgüp, Nevşehir, Kapadokya Kültür Gezisi” ne katılmaya da hak kazanacaklar.

Kaybedeni olmayan yarışmanın ödül töreni 9 Mayıs Cumartesi günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

http://www.bilgievi.org.tr/

Kitap Listeleri İçin Tıklayınız...

Katılım Şartnamesi İçin Tıklayınız...

Tanıtım Kitapçığı İçin Tıklayınız... 

Kaynak: İstanbul  Times Haber Ajansı(İTHA)

Editör: TE Bilisim