İlk albümünü 2003 yılında çıkaran “Karakedi” grubu bugünlerde yeni albüm için hazırlanıyor. Daha çok Ankara’da konser veren grup her hafta İstanbul’a gelerek izleyicisiyle buluşuyor. Karakedi grubundan Burçin Bülbül’le müzik serüvenlerini konuştuk. Önceleri Iron Maiden, Megadeth, Pantera gibi grupların parçalarını yorumlayan grubun ilk sahneye çıkış tarihi 1999. 

Gördüğümüz ilgi bizi kendi müziğimizi yapmaya itti 

Kısa zamanda Ankara’da iyi bir dinleyici kitlesi oluşturan “Karakedi” daha sonra kendi bestelerini de yapmaya başlar. Burçin Bülbül yaptıkları besteleri sahne aldıkları yerlerde dinleyiciyle buluşturduklarını, büyük ilgi görünce de kendi bestelerine yoğunlaştıklarını söylüyor. Daha önce nerelerde sahne aldıklarını sorduğumuzda şu bilgileri veriyor Bülbül: “Bu süre içerisinde Rock Station, Barışarock, Rockistanbul, Harley Davidson 100. Yıl Etkinlikleri ve Glenn Huhges & Joe Lynn Turner Ankara konseri dahil olmak üzere bir çok önemli festival ve organizasyonda yer aldık.” 

Bütün olumsuzluklara rağmen müzik sektöründen umutluyuz 

Türkiye’nin pek çok yerinde de sahne alan grubun Rock müziğin geleceğine yönelik bakışını merak ediyoruz. Burçin Bülbül Türkiye’deki müzik piyasasının çok durgun olduğunu dile getiriyor. Sebepse tanıdık: Ekonomik kriz. Umudunu ise şu sözlerle açık ediyor Bülbül: “Rock müzik piyasası 15-20 yıl önce "az ve öz" biçimdeydi. Dr. Skull, Metalium, Hazy Hill, Darkphase, Pentagram( hâlâ var) gibi gruplar vardı. Şu an neredeyse parmakla sayılacak kadar az grup kaldı. Günümüzde eline enstrüman alan ve parası olduğu için albüm yapan bir sürü grup var. Piyasada kötü grupların olması diğerlerini etkiliyor, kurunun yanında yaş da yanıyor anlayacağınız. Ama yine de umutluyuz…”

Karakedi’nin ikinci albümünün yolda olduğunu söyleyen Bülbül, aynı zamanda Asena Özçetin’in ikinci solo albümü üzerinde çalıştıkları bilgisini de veriyor. Grubun müzik dışında sosyal ve sanatsal etkinliklere ilgisi var. Günümüzde Rock grupları artık farklı enstrümanları müziklerinde kullanıyorlar. Karakedi’nin böyle bir düşüncesi var mı? Burçin Bülbül sürpriz bir senfoni hazırlığı içinde olduklarını belirtiyor ve ekliyor: “Karakedi’nin ilk albümünde davul, gitar ve bas gitar dışında klavye kullandık, fakat konserlerimizde klavye yoktu. Şu an Ankara’da sürpriz bir senfoni projemiz var. Klasik müzikte kullanılan çoğu enstrümanı bu projede kullanacağız. Bizim ve dinleyiciler için çok farklı bir proje olacak, buna eminim. 

Balkanlarda yaşanan acı inşallah bir daha tekrarlanmaz 

Balkan göçmeni bir sanatçı olan Burçin Bülbül’e Balkanlarda yaşananlar hakkında ne düşündüğünü de sorduk. İşte cevabı: “Ben Üsküplüyüm. Ve şunu tüm açıklığıyla söyleyebilirim ki Balkanlarda Türk ve Müslüman soykırımı yapılmıştır. Binlerce insan kadın ve çocuk demeden Sırplar tarafından katledilmiştir. Bu insanları saygı ve rahmetle anıyorum. Sırp kasap Miloseviç’in yaptıkları yüzünden Balkan ülkeleri bugün çok geri bir durumda. İnşallah bir daha bu tip olaylar yaşanmaz.” 

Müzik dışında farklı mesleklerimiz var 

Karakedi üyeleri müzik dışında nelerle uğraşıyor. Bülbül her birinin müzik dışında da uğraşları olduğunu belirtiyor: “Evet hepimizin müzik dışında farklı meslekleri var. Asena Hindoloji mezunu, müzisyenlik dışında kayıt teknisyenliği ve tonmaisterlik yapıyor. Hakan Jeoloji mühendisi ve özel bir şirkette çalışıyor. Görkem Hollanda Dili ve Edebiyatı mezunu, gitar öğretmenliği yapıyor. Mete de Psikoloji mezunu, ama davul öğretmenliği yapmayı tercih ediyor.” 

Önce enstrümanlarını iyi çalmayı öğrenmeliler 

Son olarak müzikle ilgilenecek gençlere önerilerini almak istiyoruz Burçin Bülbül’den.

Azimli olmaya vurgu yapıyor sanatçı ve ekliyor: “Öncelikle "Genel Müzik Teorisi"ni öğrenmelerini tavsiye ederim, işin artistliğine kaçmak yerine enstrümanlarını iyi çalmayı öğrenmeliler. Gitar çalmak isteyenler işe klasik gitarla başlayabilirler.”

Gökçen Göksal / İSTANBUL

Editör: TE Bilisim