Hicretin Bugünkü Adı ;  Göç

İSTANBUL KARDEŞLERİYLE BULUŞUYOR PROJESİ kapsamında dün akşam Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi 'nde Zeytinburnu / Stockholm Göç Filmleri Festivali başladı.  Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat AYDIN açılışını gerçekleştirdiği festivalde şunları dile getirdi;

"Göçle kurulmuş bir ilçe olan Zeytinburnu Belediyesi, her sene bir etkinlikle bu soruna çözüm arıyor, çalışıyor. Adeta bir "göç laboratuarı"na benzeyen ilçemizde göçün beraberinde getirdiği tüm halleri bir arada tespit ve teşhis etmek mümkün. Gerçekten de Orta Asya'dan Balkanlar'a, Kafkaslar'dan Ortadoğu'ya kadar uzanan geniş bir Osmanlı hinterlandından insan unsurunu Zeytinburnu'nda bir arada görebilirsiniz. Bu özellikleriyle Zeytinburnu Türk dünyasının adeta bir minyatürüdür."

Zeytinburnu protokolü, sinema ve basın dünyasından seçkin isimlerin katıldığı festivalde "Göç Fotoğrafları Sergisi" açılışı sonrası "Mio" filminin gösterimi yapıldı. Film oyuncuları Mio Ekkarat HENGSAWAT, Melina MAROUFİDİ, Vanessa ROSE ile İsveçli sinemacılar Daniel WALLENTIN ve Catti EDFELDT'de geceye katıldı.

5 İsveç, 6 Türk yapımı toplam 11 adet göç konulu film, beş gün boyunca Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde izleyicilerle buluşacak.

İstanbul'un ilk gecekondu yerleşimlerinden birisi olan Zeytinburnu Belediyesi, göç konusunda önceki yıllarda "Uluslararası Göç Sempozyumu" düzenlemişti. Ayrıca festival kapsamında gösterilecek olan Ahmet Okur yönetmenliğindeki "Sürgün ve Ölüm"  filminin de yapımcılığını üstlenmiş olan belediye göç konusunda çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

12 Kasım Cuma gününe dek filmler izlenebilir ve göç olgusunu içeren, göçmen yaşantısını dile getiren fotoğraflardan oluşan "Göç Filmleri Sergisi" gezilebilir.

Haber : istanbul Times / Arzu Cihangir

Editör: TE Bilisim