Aile Koruma ve Destek Merkezi (AKDEM) tarafından gerçekleştirilen 2009 Yılı Çarşamba Seminerleri’ne konuk olan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Özmen, geçinmesi zor insanlarla nasıl sağlıklı bir iletişim kurulabileceği konusunda Zeytinburnululara önerilerde bulundu.

AKDEM’in ‘Çarşamba Seminerleri’ kapsamında Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği etkinlikte konuşan Prof. Dr. Erol Özmen, geçimi zor insanlarla geçinmenin püf noktalarını anlattı.

Konuşmasına, ‘insanlarla geçinme’ kavramının tanımı ile başlayan Özmen, “Aslında geçinmek; insanın kendi görüşlerinden, istek ve gereksinimlerinden tümüyle vazgeçmesi ve karşıdakinin her istediğini yerine getirmek ya da o kişi ile hiç çatışma yaşamaması değildir” diye konuştu. Zaman zaman yaşanan çatışmalarda, her iki tarafın asla birbirlerinin varlığını değiştirmeye yönelik girişimlerde bulunmaması gerektiğini vurgulayan Özmen, “Mutlu ve huzurlu olabilmenin formülü, insanları olduğu gibi kabul edip, bir arada yaşayabilmektir” dedi. Seminer, Özmen’in katılımcılardan gelen soruları cevapladığı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim