Açılış töreninde kalabalık bir davetli topluluğu vardı

Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan’ın katıldığı Kütüphane açılışına Enerji ve tabi kaynaklar bakanı Berat Albayrak’da gönderdiği telgraf ile hayırsever iş adamı Mimar Süleyman Uluocak ve okul yönetimini kutladı. İlçe Milli Eğitim şube Müdürleri ,Belediye Başkan yardımcısı Erdem İskenderoğlu, Kızılay Zeytinburnu şube müdürü Ayhan Balcı, İyi Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Ahmet Çelik, Demokrat Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Servet Hacıahmetoğlu, Yeşiltepe Mahalle muhtarı Nadiye Polat, Geleceğim Zeytinburnu Platformu başkanı Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner, Süleyman Uluocakl’ın eşi Fusün ve kızı Gülşah Uluocak başta olmak üzere çok sayıda davetli Okul yönetimini ve Süleyman Uluocak’ı yalnız bırakmadı.

İstanbul Times Habetr Merkezi / Çağla Pekgüleç *Erhan Şahin 

Kütüphane açılışında okulun öğrencileri kitap okuma ve kitabın değerini bilme konusunda güzel mesajlar veren konuşmalar yaptı.

Türkiye’nin ilk Eğitimcilerden oluşan mehter takımı da güzel parçaları seslendirerek açılışa renk kattı.

Abdulhak Hamit Ortaokulu Müdürü Haşim Albayrak ‘da şunları söyledi Türkiye’de en çok kitabı yayınlanan bir eğitimciyim. Kütüphane için henüz benden kitap istemediler. Ancak daha önce benin imzalayıp verdiğim bazı kitaplarımın kütüphanede olduğunu gördüm. İsterseniz bütün kitaplarımdan kütüphaneye veririm ama istemeden vermem diyerek esprili bir açılış konuşması yaptı.

Okulumuzun Mezunu olan Mimar Süleyman Uluocak’ın yaptırmış olduğu kütüphane diğer mezunlarımıza örnek olmasını isterim. Şu an binlerce kitabımız var amacımız bunları on binlerce sayıya ulaştırmak dedi.

Uluocak:”En iyi dostlarımız kitaplarla çocuklarımızı buluşturmak beni memnun ediyor”

Daha önce birçok okulda kütüphane açılışı için sponsor olan Mimar Süleyman Uluocak bu sefer de kalabalık bir davetlinin katıldığı Abdul Hak Hamit Ortaokulu Z Kütüphane açılışında konuştu. Uluocak konuşmasında şunları söyledi “Ben de yıllar önce burada ortaokulu okumuştum. Bugün burada genç kuşaklarımızın daha çok kitap ile buluşması için Milli Eğitim Bakanlığımızın tavsiyesi ile okullarımız Z Kütüphane yapıyor. Benim okuduğum ortaokulun idarecileri destek için benimle irtibata geçti.

Ben de bu ulvi iş için olumlu cevap verdim ve bugün burada gördüğünüz ve içinde binlerce kitap olan kütüphaneyi açtık. Okul müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Açılış kurdelasını Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ,Okul Müdürü Haşim Albayrak ve Süleyman Uluocak beraber keserek kütüphaneyi gezdiler .

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim